Városlista
2023. június 1, csütörtök - Tünde

Hírek

2016. Szeptember 20. 08:49, kedd | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Átadták a Megyei Príma Díjakat - esztergomiak is a kitüntettetek közt

Átadták a Megyei Príma Díjakat - esztergomiak is a kitüntettetek közt

Major Balázs és Mudrák Attila Megyei Príma-díjat kapott, Miaveczné Hetényi Katalin és Jaksics László pedig külön az alkalomra készíttetett arany medált vehetett át az idei Megyei Príma Díjak átadóján Tatabányán a minap.

Gazdára találtak a Vállalkozók Országos Szövetségének gáláján az év vállalkozója díjak, illetve a Megyei Príma Díjak is a minap a tizenkettedik alkalommal, a Jászai Mari Színházban megrendezett ünnepségen. Összesen tizenhat elismerést osztottak ki a szervezők. Az ünnepségen a jelöltek mellett részt vett többek között Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő, kormánybiztos, Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, Kancz Csaba, Komárom-Esztergom megyei kormánymegbízott, Turainé John Katalin, Tatabánya alpolgármestere, a VOSZ részéről Perlusz László, Ádám Imre, Urbán László, valamint Lits József.

Díjat adott át a vállalkozók mellett Szerencsés László, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke, Michl József, Tata polgármestere, Molnár Attila, Komárom polgármestere, Bánhidy László, Esztergom alpolgármestere, valamint Rajnai Gábor, Oroszlány alpolgármestere is.

Az eseményen Kancz Csaba köszöntőjében kiemelte, hogy a Príma Díjátadó a megyénkben azokról a közösségekről, emberekről szól, akik szűkebb hazánkban ténylegesen tenni akarnak, hittel, becsülettel végzik hivatásukat.

„A megye erejét mutatja az, hogy a sok jó jelölt miatt minden esztendőben nagyon nehéz döntés előzi meg a kandidálási folyamatot, és magát a szavazást is. A média segítségével azonban több felületen keresztül lehetséges volt a szavazás, ezzel biztosítva a díjjal járó elismerés mellett a társadalmi támogatottságot. Szükség van ebben az érdekes irányba változó Európában, hogy ezeket a gyökereket, hagyományokat megerősítsük. Úgy gondolom, a VOSZ megyei szervezete több mint egy évtizeddel ezelőtt jó irányba indult, hiszen a magyar kultúra, a hagyományok megerősítésén, őrzésén is dolgoznak. Ezzel együtt pedig azon embereket méltányolnak, akik valóban tesznek a helyi közösségekért. Megyénk, és természetesen hazánk valamennyi vállalkozása a kormánnyal együtt képes volt arra, hogy a nehéz helyzetben lévő gazdaságban változásokat érjen el, amelynek pozitív eredményei napjainkban már jól mérhetőek, mindenki számára érezhetőek. Gratulálok minden megyei vállalkozásnak, fontos, hogy a jövőben példaként is szolgáljanak más cégek számára, lássák a fiatal vállalkozók, hogy igenis kemény munkával, szorgalommal, hittel, el lehet érni komoly eredményeket” – hangsúlyozta a kormánymegbízott.

Ezt követően Pordán Zsigmond, a VOSZ megyei szervezetének elnöke nyitotta meg a gálát, aki köszönetet mondott a vállalkozásoknak, hiszen eddig több mint 60 millió forint elismerésben részesültek az elmúlt években a díjazottak.

A beszédeket követően először kategóriánként a megyei Príma Díjakat adták át a szervezők. Megyei Príma Díjat vehetett át az esztergomi Major Balázs, Plásztán Attila, az Árpád Gimnázium, a Príma Közönségdíjat a Pötörke Népművészeti Egyesület, a Príma Különdíjat pedig a szintén esztergomi Mudrák Attila kapta.

Mellettük a VOSZ megyei szervezete a többi jelölt munkásságát is elismerte, így az esztergomi Miaveczné Hetényi Katalin és Jaksics László, valamint az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar és Varga-Bencsik József is átvehette a külön erre az alkalomra készíttetett arany medált, valamint a támogatók ajándékát. A Jubileumi Príma Díjat pedig Horsa Istvánnak adományozta a szervezet.

A rendezvényen külön elismerésben részesültek az év vállalkozásai: az év vagyonvédelmi vállalkozása: Farkas Mária ügyvezető igazgató és Lázár Sándor cégvezető, az APEX Gazdasági Tanácsadó Kft. tulajdonosai, az év címzetes főorvos háziorvosa: Turóczi Béla, a dr. Turóczi Egészségügyi és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, az év építőipari mélyépítő vállalkozása: Gombos István, Gombos-Földgép Kft. ügyvezető igazgatója, az év ingatlan bérbeadója: Újvári György, a GRAN ÁFÉSZ elnöke, az év nyomdaipari vállalkozása: Szombath Gábor ügyvezető igazgató és Szombath Zoltán értékesítési igazgató, a KOMPRESS Nyomdaipari és Szolgáltató Kft. tulajdonosai, az év villanyszerelési kis- és nagykereskedője: Devecseri Attila, az MD-VILL Kft. ügyvezető igazgatója, az év hangszerkészítő mestere: Kónya Lajos egyéni vállalkozó, az év építőanyag kereskedője: Andrási Tamás, a Renovatio Kft. ügyvezető igazgatója, az év könyvvizsgálója és adószakértője: Szücsné Posztovics Ilona, a SZÁM-ADÓS Kft. cégvezetője, az év egyéni vállalkozója: Zsidek Ferenc, egyéni vállalkozó.

Fotók: Kiss T. József

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 13:58, kedd | Helyi

OLASZ ÁGNES FOTOGRÁFUS FALUSI ÉLETKÉPEI ESZTERGOMBAN

2023. június 3-án, 16:00 órakor nyitja meg Olasz Ágnes fotográfus kiállítását az Eurohíd Alapítvány, a Kapcsolatok Házában.

2023. Május 27. 21:39, szombat | Helyi

A TESCO-s pályázat tavaszi fordulóját a Montágh iskola nyerte

Köszönet a TESCO-nak ,köszönet a vásárlóknak!

2023. Május 22. 14:25, hétfő | Helyi

Keresik az Év Futó Fotóját!

Kezdő, haladó és hobbifutók jelentkezését is várják

2023. Május 22. 14:05, hétfő | Helyi

Rekordkísérlet a gyermeknapi horgászversenyen Esztergomban