Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. December 07. 20:43, szombat | Helyi
Forrás: ite

Az örök kérdés: mit vegyek neki Karácsonyra?

Az örök kérdés: mit vegyek neki Karácsonyra?

A magyar emberek a legnagyobb keresztény ünnep közeledtével elsősorban párjuknak, gyermekeiknek és mindenekelőtt a szüleiknek vásárolnak valamit Karácsonyra.

Bár az a hazai lakosság nagy többsége állítja, a Karácsonyra kapott ajándék értéke számára egyáltalán nem fontos, a lényeg, hogy valódi meglepetés legyen. Részint ebből adódik, hogy sokan valódi stresszként élik meg az ünnepi ajándékok beszerzésének idejét. Cikkünkben nemcsak az ünnepek alatt tapasztalható hazai vásárlási szokásokat vettük nagyító alá, hanem igyekeztünk választ adni arra is, mik lehetnek a legnépszerűbb karácsonyi ajándékok.

Leginkább a webáruházak tarolnak

Nem egy felmérés támasztotta alá, hogy az elmúlt években jelentősen átalakultak a magyar vásárlási szokások. Nemcsak arról van szó, hogy a gazdasági helyzet javulásával évről-évre többet és többet költ magára egy átlagos magyar ember, hanem arról is, hogy a vásárlási szokások megváltozása bizony az ajándék tárgyára, milyenségére is hatással volt. Ez minden bizonnyal idén sem lesz másként. Ennek egyik legszembetűnőbb jele az, hogy az ajándékot vásárolók többsége már nem a hagyományos boltokban szerzi be ajándékát, hanem a webáruházak netes felületeinek böngészése után adja le online rendelését. Az internet világának köszönhetően megdöbbentően sok hazai vásárló adja le rendelését valamilyen határon túli területre, ide értve az olyan beszerzési forrásokat is, mint az Egyesült Királyság, Kína, Németország vagy éppen az Egyesült Államok.

Már nem annyira „rutinszerűen” vásárolunk

Évtizedekkel ezelőtt a magyar társadalmon belül még rendkívül magas volt azoknak a számaránya, akik rutinszerűen vásároltak Karácsonykor és meghatározott terméktípusokra koncentráltak. Ezek közül a leggyakoribb ajándéktárgy volt a könyv, a különböző illatszerek, szórakoztató és háztartási elektronikai termékek, a számítástechnikai eszközök és persze a ruházat. Utóbbiak bár napjainkban is sokszor kerülnek a fa alá, a fentiekhez hasonló klasszikus ajándékok némiképp vesztettek a népszerűségükből, a legtöbben igyekszünk sokrétűbb, izgalmasabb ajándékkal meglepni szeretteinket.

Ezek lesznek a legfelkapottabb Karácsonyi ajándékok

A tavalyi esztendő egyik legnagyobb érdekessége az volt, hogy jelentősen nőtt azoknak a vásárlóknak a száma, akik adventi koszorút, adventi naptárat és karácsonyi díszeket keresnek. Mi több, egyre többen szeretnék online megrendelni karácsonyfájukat is. Bár a legtöbben igyekszünk valamilyen izgalmas és kifejezetten személyre szóló ajándékkal meglepni szeretteinket., úgy néz ki, 2019-ben a legfelkapottabb ajándékok továbbra is a ruhaneműek, a könyvek, a különböző illatszerek, valamint a játékok lesznek. A felmérésekből kiderült, hogy egyre gyakrabban ajándékozunk valamilyen saját kezűleg készített ajándékot. Egyedi mivoltuk miatt kifejezetten személyes ajándéknak számítanak újabban a 3D-s gravírozással előállított termékek. Különlegesen nagy felbontású lézeres technológia segítségével fényképek, feliratok, céglogok, turisztikai nevezetességek, hobbihoz és sportoláshoz kapcsolódó- és más egyéb témák háromdimenziós képét gravírozzák nagy tisztaságú, optikai üveg tárgyakba. Utóbbiak mellett az egyedi ékszerek és órák ugyancsak népszerűek, illetve amelyeket továbbra is nagy számban rendelnek a vásárlók webshopokból. 2019-ben előreláthatólag tovább növekszik majd azoknak a száma, akik pénzüket Karácsonykor is inkább valamilyen utazással egybekötött kapcsolódáshoz fűződő kiadásra költi a pénzét. Az idei legnagyobb keresztény ünnepen egészen biztosan növekvő tendenciát fog mutatni az eladott szórakoztatóelektronikai cikkek száma, utóbbi kategórián belül is vezető helyen az okos telefonok állnak majd.

Címkék: ajándék, karácsony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT