Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Május 20. 06:29, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Bántalmazta, zaklatta, kamerával megfigyelte volt élettársát – Vádat emeltek

Bántalmazta, zaklatta, kamerával megfigyelte volt élettársát – Vádat emeltek

Magánlaksértés, testi sértés és zaklatás miatt emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben az esztergomi ügyészség, aki többször bántalmazta volt élettársát, követte, zaklatta és kamerával is megfigyelte.

A vádirat szerint a sértett nő 2018 szeptemberében végett vetett a férfival tartó kapcsolatának, amit a férfi nem fogadott el, rendszeresen igyekezett a sértettel felvenni a kapcsolatot, és rábírni arra, hogy folytassák a viszonyukat. A férfi a nőt rendszeresen megfigyelte leányvári lakóhelyén, követte Budapestre, ott is folyamatosan figyelte, azon a buszon utazott, amelyen a nő is, hogy a közelébe férkőzzön. A vádlott 2018. szeptember 3-tól 2019. január 2-ig 118-szor hívta zaklató jelleggel a nőt, öngyilkossággal, illetve azzal fenyegetőzött, hogy a sértett lányait a maffia embereivel külföldre viteti, hogy ott szexuális szolgáltatást végezzenek – fejtette ki közleményében az ügyészség.

A vádlott 2019. január 31-én éjjel a nő otthonába behatolt, a macskáját etető asszonyra támadt, belökte a szuterénba, ahol a falnak esett, majd a férfi őt a földre lökte. A vádlott ezután a földön fekvő sértettet test szerte ököllel ütlegelte. Az asszonynak végül sikerült segítségért kiáltania, a vádlott ettől megijedt és elszaladt. A nő a bántalmazás következtében nyolc napon beül gyógyuló sérüléseket szenvedett, ám súlyosabb sérülései is keletkezhettek volna.

A férfi egy alkalommal Budapesten az utcán is megtámadta a nőt és a vele tartó barátját, akit megütött, az asszonyt pedig ellökte, egy másik alkalommal a sértett egy étterembe menekült. A vádlott az étterem előtt kiabált a nőnek, hogy jöjjön ki, mert beszélni akar vele. Ezután telefonon is igyekezett többször kapcsolatot teremteni.

A nő a házára kamerát szereltetett fel, hogy a vádlott rendszeres zaklató magatartását dokumentálni tudja.

A férfi eközben az asszony megfigyelését távcsővel, infrakamerával felszerelve végezte, a nőről eközben fotófelvételeket készített, amelyek közül többet saját közösségi oldalára töltött fel.

A vádlott hosszú időn át és rendszeresen tanúsított magatartásával a sértett mindennapi életébe, magánszférájába önkényesen, a sértett kifejezett tilalma ellenére beavatkozott, őt tartósan háborgatta. A sértett állandó félelemben élt, egyedül nem mert sehová menni – fogalmazott az ügyészség.

A nő tizenkét alkalommal terjesztett elő magánindítványt a vádlott zaklató, a házijogot megsértő magatartásai miatt az eljárás során.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra ítélje.

Korábbi cikkek:

Rongálás után megint rongálás

Közérdekű munkára ítélhetnek egy tartásdíjat nem fizető férfit

Hatból egy - Újabb ittas vezetőt kaptak el térségünkben

Egy hét alatt 432 gyorshajtó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT