Városlista
2022. szeptember 27, kedd - Adalbert

Hírek

2020. December 16. 19:00, szerda | Helyi
Forrás: (x)

Barna Ádám, a 2018-as "Év Séfje" új éttermet nyit Esztergomban

Barna Ádám, a 2018-as

Barna Ádám séf, a magyarországi gasztrovilág kiemelkedő alakja Esztergomban folytatja pályáját a frissen (részben) megnyitott Bistro42 vezető séfjeként és társtulajdonosaként.

Az esztergomi Bistro42 a vidéki gasztronómiai élethez csatlakozva arra törekszik, hogy izgalmas, vibráló ízeket, üde színeket, és új élményeket vigyen a mindennapokba.

A világot látott séf tekintélyes szakmai múltra tekint vissza; hosszú éveket töltött az osztrák csúcsgasztronómia világában. A Gault&Millau étteremkalauz két séfsapkával jutalmazta munkáját, 2013-ban pedig az étterem, ahol dolgozott lett a “Genusswirt des Jahres” az év legjobbja. 15 éven keresztül szabadidejét is arra használta fel, hogy képezze magát, szezonon kívül Kanadába és Londonba járt fejleszteni tudását. Az elmúlt években a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem konyháját vezette, s munkájának gyümölcseként 2018-ban elnyerte Dining Guide által osztott “Év Séfje” díjat.

A magyar konyha iránt elkötelezett séf addig sem szeretné magára hagyni a gourmet ízek szerelmeseit, amíg feloldják a korlátozásokat, ezért a házhoz szállítás mellett, aki Esztergomba látogat máris kaphat kóstolót Ádám legújabb kreációiból szilveszterig, nyitvatartási időben a Széchenyi tér 23 szám alatti teraszunkon a "hüttében". Hosszú időzésre sajnos nem adnak lehetőséget a hatályban lévő járványügyi intézkedések, de a Bistro42 csapata így is megtesz minden tőle telhetőt, hogy át tudjon adni egy falatnyi örömet.

Ha valakinél már szinte az elvonás tünetei jelentkeznek a zárva tartó éttermek miatt, most igazán rendhagyó különlegességben lehet része otthona melegében. Karácsonykor és szilveszterkor az ünnepek varázsa Barna Ádám főztjével lehet még teljesebb, melyek további részleteiről a honlapon tájékozódhat.

A legjobb pedig a végére maradt; ha még mindig nem sikerült eldönteni, hogy mivel tudná megörvendeztetni szeretteit és idén már nem vevő a sablonos ajándékokra, akkor arra is van lehetőség, hogy élményt ajándékozzon nekik Bistro42-es ajándékutalvány formájában.

Egy vacsora, a Bistro42-ben vagy egy éjszaka a Rudolf-házban a Dunakanyar legfestőibb városában, maradandó élményt nyújthat mindazoknak, akik a gasztrokalandok rajongóiként valami formabontó újdonságra vágynak.

További információkért keresse bizalommal Facebook oldalunkat https://www.facebook.com/bistro42esztergom, a www.bistro42.hu weboldalt, telefonon pedig elérnek minket a 06706787701-es számon.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 26. 09:17, hétfő | Helyi

Már Esztergomban és környékén is házhoz szállít a Tesco

2022. Szeptember 21. 20:41, szerda | Helyi

Kerítésnek ütközött egy autó Balatonfüreden, a sofőr életét vesztette

A sofőr menet közben rosszul lett, emiatt következett be a szerencsétlenség.

2022. Szeptember 21. 13:13, szerda | Helyi

Okostáblát kapott az Eötvös iskola a Richtertől

A Richter Gedeon Nyrt. hatszázezer forint támogatást biztosított a dorogi Eötvös József Általános Iskolának, melyből digitális táblát vásároltak.

2022. Szeptember 20. 17:02, kedd | Helyi

A XXII. ESZTERGOMI FOTOGRÁFIAI BIENNÁLÉ – MANU-TÍPIA KIÁLLÍTÁS

2022. szeptember 9-én nyílt meg a XXII. Esztergomi Fotográfiai Biennálé, amely 2022. október 9-ig tekinthető meg a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumában 10:00-18:00 óra között (hétfői napok kivételével).