Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Január 31. 11:50, péntek | Helyi
Forrás: mti /Fotók: MTI/Kovács Tamás

Beindul Esztergom és Párkány közös kerékpárkölcsönző rendszere

Beindul Esztergom és Párkány közös kerékpárkölcsönző rendszere

Február elsejétől használható Esztergom és Párkány közös kerékpárkölcsönző rendszere, melyet közel 300 millió forintos költséggel hoztak létre az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretén belül

– jelentették be pénteken, a párkányi városházán tartott sajtótájékoztatón.

A kivitelező T-Systems Magyarország Zrt. képviselője elmondta, a kerékpárok tárolására 14 gyűjtőállomás létesült, melyből hat Párkányban és nyolc Esztergomban található. Kiss Bálint projektvezető hozzátette: a „Mária Valéria Bike” nevet viselő rendszerben 60 hagyományos és 45 elektromos kerékpár bérelhető. A járműveket és a dokkolókat alvállalkozóként a Neuzer Kft. szállította.

Az új beruházással egy időben az Esztergomban már meglévő bringakölcsönzési rendszer, az ebi is megújult és kompatibilissé vált az új rendszerrel - mondta a projektvezető. A két rendszer együtt 20 állomásból, 278 dokkolóból és 165 kerékpárból áll.

A rendszer használatához regisztrálni kell a www.mvbike.eu oldalon. Válthatók 1, 3, valamint hétnapos jegyek. Az éves bérlet 6500 forint, a féléves 4000 forintba kerül, fizetésnél forint és euró között lehet választani.

Szabo Eugen, Párkány polgármestere elmondta, a közös rendszer lehetővé teszi a két város lakosai, valamint a turisták számára, hogy a bérelt kerékpárt bármelyik dokkolóból kivegyék, és a tetszőleges állomáson tegyék vissza.

Erős Gábor, Esztergom alpolgármestere kiemelte, a közösségi közlekedés egy új formája még jobbá teszi az összeköttetést a két határ menti város között. Esztergom és Párkány önkormányzatai ezzel is szeretnék ösztönözni a lakosokat és a turistákat, hogy utazásaikhoz a két város területén környezetkímélő megoldásokat alkalmazzanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.