Városlista
2020. április 5, vasárnap - Vince

Hírek

2019. November 27. 04:57, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Bemutatkozott az óvó-és tanítóképzés Esztergomban

Bemutatkozott az óvó-és tanítóképzés Esztergomban

Nyílt napot tartott szerdán a Pázmány egyetem esztergomi képzési helyszíne.

A nyílt nap egy ismerkedős játékkal kezdődött, majd utána Juhász Márta tanszékvezető ismertette az óvópedagógus és tanító alapképzési szakokat. Személyes tapasztalatain keresztül mutatta be a külföldi ösztöndíj lehetőségeket Dejcző Fanni hallgató. Valkai Barbara felvételi referens a felvételi eljárás gyakorlati tudnivalóiról tájékoztatta a megjelent középiskolás diákokat és szüleiket. Darázs Csenge Boglárka, harmadéves óvodapedagógus hallgató az óvodai életről, óvodai gyakorlatokról beszélt, majd Ágoston Sára, másodéves tanítószakos hallgató az első tanítási gyakorlat élményeiről és a gyerekek visszajelzéseiről mesélt. A központi tájékoztató legvégén a hallgatói önkormányzat munkájáról, rendezvényeiről, és a hallgatói életről hallottak színes prezentációt Smiglag Viktóriától a résztvevők.

Az intézmény a rendszeres együttműködő partnerével, a Játékkunyhóval közösen a „Kaland az osztályteremben” című játékos foglalkozás kezdődött – hallgatók vezetésével. A szabaduló szobák módszertanához hasonló játékokon keresztül mutatták be a játékpedagógia alapjait.

Fakultatív programként az érdeklődők bejárhatták a Vitéz János Kollégiumot, illetve lehetőségük nyílt három szabadon látogatható előadáson való részvételre.Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 05. 05:01, vasárnap | Helyi

Ingyenes jogi segítségnyújtás a munka világában országszerte

2019.05.02-étől a korábbi sikeres megvalósítást követően ismét útjára indult a JOGpontok projektek, a teljesen ingyenes és anonim jogi segítségnyújtás (GINOP-5.3.3-18-as konstrukció).

2020. Április 05. 05:00, vasárnap | Helyi

Kémiatanárok elismeréséért írt ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány

Általános, közép- és szakközépiskolai, valamint szakgimnáziumi tanárok részére ír ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma.

2020. Április 04. 18:21, szombat | Helyi

Újabb tűz - Dorogra is siettek a tűzoltók

Sufni égett Dorog külterületén szombaton délután. A tűzoltók három vízsugárral eloltották a lángokat.

2020. Április 04. 16:16, szombat | Helyi

Újabb tűzesethez siettek a tűzoltók - FOTÓK

Istálló égett Tokodon. Az egységek három vízsugárral eloltották a lángokat.