Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Július 10. 11:20, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Börtönbe vonul a pálinkázás után harcosok klubját játszó férfi

Börtönbe vonul a pálinkázás után harcosok klubját játszó férfi

Pálinkázás után harcosok klubját játszottak, halál lett a vége.

Italoztak, majd az egyik férfi győzködte a barátait, hogy ő „ütőképes”, ezért üssék meg. A másik ütött, utána viszont ő kapott. Súlyos koponyasérüléseket szenvedett és elhunyt – írtuk az ügy részleteit tavasszal. Az eset 2018. április 1-én megyénk egyik településén (az ügyészség pontosan nem kívánta megnevezni) történt.
Most újabb fejleményként, döntött a bíróság és börtönbe vonulhat a férfi, míg társa felfüggesztettet kapott.

Az ügyészség ugyanis a vádiratban arra indítványt tett, hogy a Tatabányai Törvényszék az elsőrendű vádlottat börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra, míg a másodrendű vádlottat próbára bocsátásra ítélje, amennyiben az előkészítő ülésen a vádlottak a bűncselekmény elkövetését beismerik, úgy az elsőrendű vádlottal szemben a szabadságvesztés mértékét 4 évben, míg a másodrendű vádlottal szemben a próbára bocsátás tartamát 2 évben állapítsa meg.

A bíróság által szerdán megtartott előkészítő ülésen a vádlottak a bűncselekmények elkövetését beismerték és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról, amelyet a bíróság végzéssel elfogadott. A bíróság ezt követően ítéletet hozott, amelyben az elsőrendű vádlottat 4 év börtönbüntetésre, és 4 év közügyektől eltiltásra, a másodrendű vádlottat 2 év próbára bocsátásra ítélte.

Az ítéletet az ügyész, a vádlottak és a védők is tudomásul vették, ezért az a kihirdetését követően jogerőre emelkedett.

Címkék: ítélet, börtön

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.