Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Október 29. 11:31, kedd | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Börtönt és vezetéstől eltiltást kapott a visszaeső ittas vezető

Börtönt és vezetéstől eltiltást kapott a visszaeső ittas vezető

Többször is ittas vezetésen kapták, az ügyészség 4 évre eltiltotta a járművezetéstől és 90 nap elzárásra ítélte.

Esztergomban ls környékén is napi szinten kapnak el ittas járművezetőket, egy tatabányai férfi - rossz - példája mutatja, milyen következmányei lehetnek mindennek.

A Tatabányai Járási Ügyészség az ittas járművezetés vétsége miatt bíróság elé állított többszörös visszaesőnek minősülő elkövetővel szemben elzárásra és járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

A vádlott 2019. október 13. napján 16 óra 10 perckor Tatabányán a Gál István lakótelep és a Béke utca kereszteződésében ittas állapotban vezetett egy segédmotoros kerékpárt.

A vádlott a cselekmény elkövetésekor enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt, mivel szervezetében 0,25 mg/l légalkohol koncentráció előidézésére alkalmas szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt. A vádlott érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett. A vádlott cselekményével megszegte a KRESZ 4. § (1) bekezdés a) és c) pontjaiban foglalt közúti közlekedési szabályokat, amely szerint járművet az vezethet, akinek nincs a szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol; valamint aki a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott érvényes engedéllyel rendelkezik és a jármű vezetésétől eltiltva nincs.

A vádlott többszörös visszaeső, legutóbb a bíróság 2014-ben ittas járművezetés vétsége miatt, mint többszörös visszaesőt 1 év börtönbüntetésre és 4 év járművezetéstől eltiltásra ítélte, a szabadságvesztésből 2017-ben szabadult.

Az ügyészség a gyorsított eljárásban lefolytatott tárgyaláson elzárásra és járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

A bíróság a vádlottat, az ügyészi indítványokat mindenben elfogadva, 90 nap elzárásra, és 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Az ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált, azt az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vették.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.