Városlista
2021. március 8, hétfő - Zoltán

Hírek

2020. Október 12. 09:59, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Brutálisan megverte és fél szemére meg is vakította

Brutálisan megverte és fél szemére meg is vakította

Többször nagy erővel arcon ütötte, felhúzta a lépcsőn, majd a zuhany alá tette és vízzel locsolta. A bántalmazott férfi súlyos sérüléseket szenvedett, bal szemére meg is vakult.

A maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal férfival szemben, aki miután megverte a sértettet, zuhany alatt vízzel lelocsolta – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott férfi és a sértett férfi 2019. május 24-én 17 óra körül az esztergomi társasház udvarán beszélgettek, ennek során az elkövető minden előzmény nélkül a sértettet megveréssel fenyegette. A sértett kifejezte, hogy a vádlott hagyja őt békén, és elindult a lépcsőn a szobája felé.

Kifejtve, hogy az elkövető a sértett után ment, elkapta a ruhájánál fogva, és a lépcső aljában ököllel a sértett arcát többször nagy erővel megütötte. Miután a férfi abbahagyta a bántalmazást, felhúzta őt a lépcsőn az emeleti fürdőszobába, és betette a zuhany alá, majd lelocsolta vízzel. Ezt követően betámogatta a lakásába, ahol a sértett élettársának azt mondta, hogy a férfi elesett és így szerezte a sérüléseit.

A megvert férfinek két hónap alatt gyógyuló többszörös arccsonttörése, valamint súlyos szemsérülése keletkezett, a bal szemére megvakult.

Az ügyészség az Esztergomi Rendőrkapitányság nyomozását követően benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy amennyiben az elkövető az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt az Esztergomi Járásbíróság 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélje – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Éppen megúszta a balesetet a dorogi autós – VIDEÓ

Gyermekotthonból telefonált a gyárba, hogy bomba fog robbanni

73 évesen jogosítvány nélkülEzek érdekelhetnek még

2021. Március 07. 12:06, vasárnap | Helyi

Halálos tűzeset történt Nagysápon

Tűzbe esett és emiatt meghalt egy idős férfi szombaton Nagysápon.

2021. Március 07. 08:17, vasárnap | Helyi

Kiemelt ellenőrzést tart a rendőrség az utakon

Országszerte kiemelten ellenőrzik a rendőrök március 8 és 14. között a passzív biztonsági eszközök használatát közútjainkon.

2021. Március 06. 14:00, szombat | Helyi

Elkészült a fahíd

Remek kivitelezésben elkészült a Várszínházhoz vezető történelmi fahíd rekonstrukciója.

2021. Március 06. 09:00, szombat | Helyi

Megújulnak a pilisi források

A Visegrádi-hegységben található Lajos-forrás rendbetételével kezdődött meg a héten a Pilisi Parkerdő forrásfelújítási programja, mely további 23 erdei vízvételi helyet érint - közölte a társaság szóvivője csütörtökön.