Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. December 04. 14:05, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotók: police.hu

Drogfogás: 9 dílert és 14 drogfogyasztót kaptak el – Vádat emelnek

Drogfogás: 9 dílert és 14 drogfogyasztót kaptak el – Vádat emelnek

Több dílert és kábítószer-fogyasztót is kihallgattak az esztergomi rendőrök a tavaly kezdődött ügy kapcsán, melynek befejezte vizsgálatát a minap a kapitányság.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy tatai és két esztergomi, valamint kábítószer-kereskedelem bűntett miatt négy táti, egy lábatlani és egy nyergesújfalui lakos ellen - közölte a rendőrség.

Az esztergomi rendőrök négynapos akció keretében állították elő a gyanúsítottakat, valamint végeztek egyéb nyomozási cselekményeket. 2017. december 8. és 11. között több mint három és fél kilogramm kábítószergyanús növényi anyagmaradványt, valamint tablettákat és kábítószergyanús fehér port foglaltak le, amelyek kereskedelmi értéke meghaladja a 8,5 millió forintot. Lefoglaltak továbbá még az anyag méréséhez és adagolásához használt eszközöket és több mint másfél millió forint készpénzt.

A gyanúsítottak több személyből álló fogyasztói kör részére Esztergomban és a környező településeken kábítószert értékesítettek. A kilenc gyanúsított közül a rendőrök hat főt vettek őrizetbe. Előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2017. december 11-én elrendelt.

A rendőrök további tizennégy személyt hallgattak ki gyanúsítottként kábítószer birtoklása vétség elkövetése miatt. A velük szemben alkalmazott kábítószerteszt is kimutatta a tiltott szer használatát.

A nyomozás vizsgálati szakaszában az Esztergomi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.