Városlista
2019. november 21, csütörtök - Olivér

Hírek

2019. Október 21. 07:37, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Egy 13 évesre támadott és okozott neki sérülést

Egy 13 évesre támadott és okozott neki sérülést

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy férfi ellen az Esztergomi Járási Ügyészség.

A vádlott 2018. november 19-én 14 óra 45 perc körül bajóti lakóhelyéről Nyergesújfalura indult, az út mentén stoppolni kezdett. Ekkor a szemközti buszmegállóba érkező iskolai buszjáratról több kiskorú tanuló szállt le, köztük a 13 éves sértett. Három társával a buszmegálló közelében még beszélgetett, közben játékosan lökdösődtek a gyerekek, mindezt pedig észrevette az úttest túloldalán álló vádlott – közölte az ügyészség.

Kifejtve, hogy a sértett néhány perc elteltével elköszönt társaitól, hazafelé indult, ekkor azonban a vádlott az úttesten átment, és hátulról lendületből megtaszította sértettet, aki a lökéstől fejjel a közeli épület betonfalának, majd a járdára esett. A vádlott a lökést követően megjegyezte sértettnek, hogy „miért kell lökdösődni”, majd visszatért az úttest túloldalára.

Az esés következtében gyerek a fejbőrén mintegy 10 centiméteres vérző sérülést, valamint baloldali térdkalácsa felett mintegy két centis felületes horzsolást szenvedett el. A sérülések 8 napon belül gyógyulók, azonban a bántalmazás alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására.

A vádlott magatartása a kiskorú sértettben és társaiban riadalmat, félelmet keltett.
Az ügyészség a vádiratban indítványt tett ara, hogy a bíróság büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat, továbbá a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 21. 15:09, csütörtök | Helyi

Megalakult a kistérségi társulás új tanácsa

Megtartotta szerdán alakuló ülését az Esztergom és Nyergesújfalu Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatala nagytermében.

2019. November 21. 12:30, csütörtök | Helyi

Újabb állást hirdet a Neuzer-gyár

Az esztergomi telephelyű Neuzer Kerékpárgyár raktárkezelési és szervezési feladatok ellátásában professzionálisan jártas munkatársat keres raktárvezető munkakörbe.

2019. November 21. 10:23, csütörtök | Helyi

Több százan társasoztak Esztergomban – Látványos VIDEÓVAL!

Több mint 700-an társasjátékoztak az idén már 11. alkalommal megrendezett Dobó-kockák társasjáték-napon a Dobó Katalin Gimnáziumban november 16-án Esztergom és térségének legnagyobb őszi családos társasjátékos eseményén.

2019. November 21. 06:41, csütörtök | Helyi

Fényes sikerekkel zárták a versenyszezont a taekwon-dosok

Fényes érmeket szereztek az Esztergomban is működő Pile Taekwon-do szakosztály tanítványai a Makón rendezett Diákolimpián a hétvégén.