Városlista
2019. november 21, csütörtök - Olivér

Hírek

2019. Október 18. 10:20, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Elérte a sertéspestis Esztergom térségét is

Elérte a sertéspestis Esztergom térségét is

Fertőzött területté nyilvánította a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal a térséget.

A vaddisznóban megállapított afrikai sertéspestis betegség elsődleges előfordulása miatt Dömös, Kesztölc, Piliscsév, Pilismarót teljes területét vaddisznókban előforduló afrikai sertéspestissel fertőzött területnek minősítette a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal – olvasható Esztergom oldalán.

Az Esztergomi Járási Hivatal több intézkedést is tett, illetve kihangsúlyozott számos tudnivalót.

Így egyebek közt, hogy valamennyi sertéstartó telepre megfigyelési zárlatot kell elrendelni, a sertésállományt pedig korcsoportok szerint nyilvántartásba kell venni.

Az állattartónak az állataik megbetegedéséről, elhullásáról azonnal értesíteni kell a hatósági állatorvost.

A saját célra történő vágást a vágás előtt 48 órával be kell jelentenie az illetékes járási hivatalnak. A bejelentés után a járási főállatorvos a járványügyi kockázat alapján dönt húsvizsgálatról, illetve virológia vizsgálatról.

Mindemellett valamennyi elhullott sertéből mintát kell venni és meg kell vizsgálni.

A fertőzött területen található sertéstartó gazdaságokban lévő összes sertést elzárva úgy kell tartani, hogy vaddisznóval ne tudjon érintkezni – hangsúlyozza egyebek közt mindezt a hivatal.

A Nébih interaktív térképe

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 21. 15:09, csütörtök | Helyi

Megalakult a kistérségi társulás új tanácsa

Megtartotta szerdán alakuló ülését az Esztergom és Nyergesújfalu Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatala nagytermében.

2019. November 21. 12:30, csütörtök | Helyi

Újabb állást hirdet a Neuzer-gyár

Az esztergomi telephelyű Neuzer Kerékpárgyár raktárkezelési és szervezési feladatok ellátásában professzionálisan jártas munkatársat keres raktárvezető munkakörbe.

2019. November 21. 10:23, csütörtök | Helyi

Több százan társasoztak Esztergomban – Látványos VIDEÓVAL!

Több mint 700-an társasjátékoztak az idén már 11. alkalommal megrendezett Dobó-kockák társasjáték-napon a Dobó Katalin Gimnáziumban november 16-án Esztergom és térségének legnagyobb őszi családos társasjátékos eseményén.

2019. November 21. 06:41, csütörtök | Helyi

Fényes sikerekkel zárták a versenyszezont a taekwon-dosok

Fényes érmeket szereztek az Esztergomban is működő Pile Taekwon-do szakosztály tanítványai a Makón rendezett Diákolimpián a hétvégén.