Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Hírek

2021. Január 27. 17:06, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Elindult a Tisztítsuk meg az Országot projekt Esztergomban - FOTÓK

Elindult a Tisztítsuk meg az Országot projekt Esztergomban - FOTÓK

Sikeres pályázat eredményeként elindulhat Esztergomban a „Tisztítsuk meg az Országot” projekt I. üteme, melynek célja az illegálisan lerakott hulladékkal szennyezett területek megtisztítása.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Hulladékhasznosítás Elszámolási Főosztály támogatásával több mint 400 tonna hulladéktól tisztul meg Esztergom – olvasható a város oldalán.

Kifejtve, hogy a projekt első helyszíne a 11-es út esztergomi bevezető szakaszán a Szentléleki patak partja, illetve a 11-es és 117-es út kereszteződésénél található, Dunához vezető út.

Az önkormányzat közfoglalkoztatott állományának bevonásával a következő hetekben a Látóhegyi út és vasúti pálya közötti erdős terület, a Palatinus-tó környéke, a Sátorkői utca, a Temesvári utca, a Kassai utca, illetve az Esztergom-Kertvárost Tokodaltáróval összekötő Kenyérmező utca egy szakasza tisztul meg.

Korábbi cikkek:

Újabb eltűntet keresnek az esztergomi rendőrök!

Ismét halálos gázolás történt az esztergomi vasútvonalon

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 11. 19:07, vasárnap | Helyi

Pilinszky Bordalát zenésítették meg a költészet napjára

A magyar költészet napját és egyben a Pilinszky 100 centenáriumot, Pilinszky János : Bordal versének feldolgozásával köszönti Strausz Eszter, Vörös László és zenésztársaik.

2021. Április 10. 08:39, szombat | Helyi

Április 17-től, szombattól újra lehet nyilvános szentmiséket tartani

Erdő Péter bíboros rendelkezését tegnap tette közzé a Főegyházmegye hivatalos oldalán, melyben többek között az áll, hogy április 17-én, szombattól ismét a nép részvételével lehet szentmiséket tartani.

2021. Április 10. 08:01, szombat | Helyi

Tekerj és irány Esztergom!

A SacraVelo kerékpáros zarándokút-hálózat a napokban bővült Esztergomban egy új pihenőhellyel. Az Erzsébet parkban kényelmes padok, asztal és biciklitároló várja a kétkeréken túrázókat vagy csak az erre sétálókat.

2021. Április 10. 07:37, szombat | Helyi

Egy hónapig ingyen használhatják az esztergomiak a Zöld Busz tesztjáratát

A Zöld Busz Program keretében 2021.04.12. és 05.08. között egy Mercedes-Benz eCitaro elektromos autóbusz közlekedik majd teszt jelleggel Esztergomban.