Városlista
2020. szeptember 22, kedd - Móric

Hírek

2020. Május 28. 15:08, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotó: police.hu

Elítéltek a gyárban bombariadót okozó férfit

Elítéltek a gyárban bombariadót okozó férfit

Közveszéllyel fenyegetés bűntette és a kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészségnek az ellen a férfi ellen, aki bombariadóval akart kárt okozni munkáltatójának.

A férfi bosszút akart állni a munkáltatóján egy korábbi sérelme miatt, ezért 2019. június 21-én telefonon arra akart rábírni egy 14 éves, nevelése, felügyelete, gondozása alatt nem álló, gyermekotthonban tartózkodó fiát, hogy az általa megadott telefonszámon hívja fel az esztergomi munkahelyét, és közölje, hogy a gyárban bomba fog robbanni, vagy kérjen meg erre valakit – közölte az ügyészség.

A telefonszámot ezt követően a kiskorú fiú a fiatalkorú barátnőjének adta meg, aki jelen volt, amikor a vádlott a gyermekének üzent. A fiatalkorú lány 2019. június 21-én 13 óra körül a gyermekotthonból felhívta a vádlott által megadott telefonszámot, és közölte, hogy a gyárban bomba van elhelyezve. A telefonálást követően a cég értesítette a rendőrséget, majd a gyár területét szakaszosan kiürítették. A bombakutatás miatt a cég működése részlegesen több órára leállt, így körülbelül 10 millió forint kár keletkezett.

A férfi letartóztatását a bíróság 2019. június 24-én rendelte el. Az ügyészség és a vádlott a nyomozás során egyezséget kötött a bűnösség beismeréséről. A vádiratban pedig arra tett indítványt a vádhatóság, hogy az Esztergomi Járásbíróság az egyezséget hagyja jóvá, ezért a férfit 1 év 11 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélje.

A bíróság csütörtökön előkészítő ülést tartott, amelyen a vádlott beismerő vallomást tett, a tárgyaláshoz való jogáról lemondott, amelyre figyelemmel a bíróság az egyezséget jóváhagyta, és a vádlottat 1 év 11 hó börtönbüntetésre, és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint az elkövetéshez használt mobiltelefont elkobozta – tette hozzá az ügyészség.

Korábbi cikkek:

Idős bácsit ütött le, majd rabolt ki egy férfi Esztergomban

Tintasugaras nyomtatóval készült jogosítványt adott a rendőröknek

Pálinkát, szerszámokat és vízcsapot is lopottEzek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 22. 08:22, kedd | Helyi

Szombaton újra Esztergomban a Sörgyári... - FOTÓK

Sörgyári... Igazi Hrabal-i életérzés Esztergomban a Bubik Színpadon szeptember 26-án, szombaton 19:30-kor a Babits Mihály Színház bemutatójaként.

2020. Szeptember 22. 08:00, kedd | Helyi

Danvizsgáztak kemposaink

Szombaton Esztergom-Kertvárosban került sor a Fighting Kempo Pokorni Team Se Dan vizsgájára.

2020. Szeptember 22. 05:00, kedd | Helyi

Egy nap sporttal az egészségért Esztergomban - Mozgásban az erő 2020-ban is!

Ingyenes sportbemutatók, értékes nyeremények, több mint 20 sportág, 30 kiállító és izgalmas programok.

2020. Szeptember 21. 08:22, hétfő | Helyi

Ittasan villanyoszlopnak ütközött egy quados - FOTÓK

Vádat emelt az esztergomi ügyészség a férfi ellen, aki ittasan quadozott Pilismaróton.