Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Január 14. 12:31, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Elítélték a korcsolyázáskor gyereket lökdöső, majd utána ököllel ütő ittas férfit

Elítélték a korcsolyázáskor gyereket lökdöső, majd utána ököllel ütő ittas férfit

Pénzbüntetésre ítélték.

A vádirat szerint az ittas állapotban lévő vádlott 2018. december 14-én este az esztergomi korcsolyapályán, minden előzmény nélkül a mellette elhaladó kiskorú sértettet jobb vállával szándékosan megütötte, majd hangosan szidalmazás közben lökdösni kezdte. A vádlott a sértettet legalább 10 alkalommal, két kezével a mellkas részen meglökte. A sértettet a barátai a helyszínről elkísérték, de a vádlott további hangos szidalmazással követni kezdte, majd amikor utolérte a bal füle mögötti részen ököllel megütötte. A fiú ezután tovább indult, de a vádlott még mindig követte és folyamatosan, emelt hangon provokálta, verekedésre szólította fel. A sértett kinevette a vádlottat, emiatt még idegesebb lett és újból, a sértett bal füle mögötti részt ököllel, olyan erővel megütötte, hogy a sértett megszédült. A sértettnek sérülése nem keletkezett, azonban a vádlottnak a társadalmi együttélési szabályokkal nyíltan szembe helyezkedő, huzamos ideig, több helyszínen tanúsított kötekedő, minden előzmény nélküli provokáló, erőszakos magatartása az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltett – közölte az ügyészség.

A vádhatóság a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.

A bíróság az ügyész indítványa alapján a vádlottat büntetővégzésben 204 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, azonban a vádlott az ügyben tárgyalás tartását kérte, ezért a bíróság az ügyben előkészítő ülést tűzött ki.

Az ügyészség az előkészítő ülésen indítványt tett arra, hogy amennyiben a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 204 ezer forint pénzbüntetésre ítélje.

Az előkészítő ülésen a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte, a tárgyaláshoz való jogáról lemondott, amely után a bíróság nyomban ítéletet hozott, a vádlottat 204 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált, mert azt az ügyész és a vádlott is tudomásul vette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.