Városlista
2020. szeptember 25, péntek - Eufrozina

Hírek

2020. Szeptember 14. 10:19, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Elítéltek egy útonálló garázdát Esztergomban

Elítéltek egy útonálló garázdát Esztergomban

Előbb egy nőre támadt Lábatlanon, majd egy ismerősére, aki megengedte, hogy nála aludjon. Az esztergomi bíróság most elítélte, de a vádlott ügyvédje enyhítésért fellebbezett.

Az Esztergomi Járási Ügyészség garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt benyújtott vádirata szerint a férfi 2019. február 5-én 05 óra 45 perckor Lábatlanon a mellette elhaladó sértett nőhöz lépett, kiáltott valamit, amit a sértett nem értett, majd minden előzmény nélkül rátámadt a sértettre, kezével megütötte őt az arcán, majd a másik kezét a sértett feje hátulsó részéhez tette, a sértett fejét így tartotta. Ezt követően sértett kibújt a vádlott kezei közül és futásnak eredt, a vádlott pedig egy darabig futott utána, majd az üldözését abbahagyta. A vádlott bántalmazása következtében a sértettnek 8 napon belül gyógyuló ajaktáji sérülése keletkezett – közölte az ügyészség.

Hozzátéve, hogy a ügyészségnek súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és zaklatás vétsége miatt benyújtott másik vádirata szerint a sértett 2018. december 11-én este megengedte a vádlottnak, hogy szálláshelyén nála aludjon. Másnap reggel 7 órakor a vádlott felébredt, minden előzmény nélkül a sértettre támadt, és az ágyban fekvő sértettet legalább két alkalommal ököllel, kis-közepes erővel a bal arcfelén megütötte. A sértettnek a bántalmazás miatt 8 napon belül gyógyuló arctáji sérülése keletkezett.
A vádlottat a bíróság egy korábbi eljárásban, 2018-ban sértés bűntette miatt 1 év 4 hónap végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, erre figyelemmel különös visszaesőnek minősül.

Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság az ügyeket egyesítette, a vádlottat 2 év 8 hónap börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, megállapította továbbá, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, a vádlott enyhítésért jelentett be fellebbezést.Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 25. 11:59, péntek | Helyi

Eső esetén is megtartják Sportnapot és Lecsófesztivált!

Esős időre is felkészültek a szervezők, hogy mindenki élvezhesse a sport és szórakoztató programokat!

2020. Szeptember 25. 11:00, péntek | Helyi

Szuper videó Esztergomról!

Fehér János videója.

2020. Szeptember 25. 08:30, péntek | Helyi

Munkatársat keres Esztergom legújabb, hamarosan megnyíló lángososa

Hagyományos, töltött és édes lángosokkal is vár a Mr és Mrs lángossütő hamarosan, mely munkatársat keres!

2020. Szeptember 25. 08:28, péntek | Helyi

Állatkínzásért emeltek vádat egy férfi ellen Esztergomban

Súlyosan elhanyagolta a rövid láncon tartott kutyáját egy lábatlani férfi. Az Esztergomi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat ellene.