Városlista
2020. szeptember 30, szerda - Jeromos

Hírek

2020. Február 21. 11:40, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Ellopta a kocsit, összetörte, majd visszavitte – Letartóztatták!

Ellopta a kocsit, összetörte, majd visszavitte – Letartóztatták!

Már többször is lopott kocsit a férfi, aki ellopott Kertvárosból egy furgont, majd miután ittassága miatt összetörte, visszavitte eredeti helyére. Letartóztatták a tolvajt.

Olvasónk február 11-én kért segítséget tőlünk felhívásának terjesztésében, miután Kertvárosból ellopták kisbuszukat, majd végül összetörve visszavitték.

Elkapták és letartóztatták a tolvajt. Az ügyészség közleményében kifejtette, hogy jármű önkényes elvétele miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség a férfi ellen, akinek elrendelték letartóztatását is.

A gyanúsított február 10-én 22 óra körül, azt követően, hogy ittas állapotba került, megjelent egy kertvárosi ház előtt, és az ott leparkolt járművet annak indítókulcsával – amelyet a használója a jármű közelében elhagyott – beindította, majd az így jogtalanul elvett kocsival Dorogon, Tokodaltárón, Tokodon, majd ismét Dorogon közlekedett.

A férfi anyagi káros közlekedési balesetet szenvedett, amely során a jármű jobb első lámpája, a raktér hátsó ajtaja és jobb oldala több ponton megrongálódott. A gyanúsított ezt követően a jogtalanul használt járművet február 11-én 00 óra 45 perc körüli időben az eredeti parkolási helyére visszavitte, majd a helyszínről távozott.

A gyanúsított büntetett előéletű, a leírt cselekmény elkövetésekor hét rendbeli jármű önkényes elvételének bűntette miatt volt folyamatban büntetőeljárás, amely során a bíróság 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte.

A ügyészi indítvány szerint megalapozottan feltehető, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapra, 2020. március 21-ig elrendelte.Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 30. 07:18, szerda | Helyi

Megújulva visszaérkezik Esztergomba az ex-Komárom állóhajó

Október elsején várhatóan 11 óra körül a felújítások után visszaérkezik Esztergomba az ex-Komárom állóhajó.

2020. Szeptember 30. 07:11, szerda | Helyi

A szigeten folytatódik a régészeti próbafeltárás

Augusztusban kezdődtek a régészeti próbafeltárások Esztergom leendő gátjának helyszínein.

2020. Szeptember 30. 07:08, szerda | Helyi

Újra Hamlet Esztergomban - FOTÓK

Október 4-én 15 órakor újra látható a Babits Mihály Színház Hamlet előadása Esztergomban a Bubik Színpadon. Az előadásra korlátozott számban kaphatók még a jegyek.

2020. Szeptember 30. 07:08, szerda | Helyi

20 évesen már eltiltották a vezetéstől

Az esztergomi járőrei szeptember 29-én 2 óra 35 perckor Kertvárosban a Damjanich utcában ellenőriztek egy autóst.