Városlista
2020. február 25, kedd - Géza

Hírek

2019. Július 25. 08:11, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotó: police.hu

Elpusztult macskával, horogkereszttel, fenyegetéssel zaklatott egy nő és fia egy családot

Elpusztult macskával, horogkereszttel, fenyegetéssel zaklatott egy nő és fia egy családot

Zaklatták, elpusztult macskát dobtak a sértettek udvarára, horogkeresztet festettek az ingatlan kerítésére a vádlottak.

Az Esztergomi Járási Ügyészség rongálás, zaklatás, személyes adattal visszaélés, rágalmazás, valamint önkényuralmi jelkép használata miatt emelt vádat egy letartóztatásban lévő esztergomi nő és a szintén letartóztatásban lévő fia ellen, akik a sértettet és családját hónapokon keresztül zaklatták, a sértett járművét festékkel leöntötték, udvarukba elpusztult macskát dobtak, az ingatlan kerítésére pedig több horogkeresztet festettek – közölte az ügyészség.

Elsőrendű vádlottban és fiában a másodrendű vádlottban ismeretlen okból az a téves, ténybeli alapot nélkülöző feltevés alakult ki, hogy a sértett „hekkerkedik” ellenük, az interneten „mocskolja” őket. A vádlottakban ez a téves feltevés egyre jobban elhatalmasodott, meghatározóvá vált, és ezért elhatározták, hogy azt megbosszulják a sértetten. Ennek érdekében 2018. május végétől kezdődően 2018. augusztusáig heti rendszerességgel megjelentek a sértett munkahelyén, egy esztergomi üzletben és ott az elsőrendű vádlott szidalmazta, fenyegette a sértettet, jellemzően ribancnak nevezte. Elsőrendű vádlott a facebook és az instagram közösségi oldalakon, valamint internetes videómegosztó portálokon a sértett nevében, adatait felhasználva álprofilokat hozott létre, ily módon is megöléssel fenyegette a sértettet és családját, valamint rájuk vonatkozóan a becsület csorbítására alkalmas kifejezéseket használt.

Elsőrendű vádlott 2019. január 17-én 8 óra és 12 óra között a sértett lakóházánál megjelent és az udvarban parkoló kocsit festékkel leöntötte, az autó közelébe pedig egy elpusztult macskát, valamint 2 papírlapot is bedobott, amelyre újságból kivágott színes betűkből fenyegető tartalmú üzenet volt ragasztva.

Másodrendű vádlott 2019. február 16-án 14 óra 35 perc körül a sértett lakóhelyénél, az udvarba egy átlátszó korsót dobott be, abban szőke színű hajszerű kóccal, valamint mintegy kétmaréknyi ötforintos pénzérmét. Az ingatlan garázsa feletti kőburkolatra és az ingatlan kerítésére pedig több horogkeresztet festett, és az ingatlan bejárati kapujánál lévő területet nátrium-hidroxiddal szórta körbe.
Másodrendű vádlott a rongálással több mint 2,7 millió forint összegű kárt okozott a sértettnek.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabjon ki, valamint a sértett polgári jogi igényének adjon helyt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 25. 10:46, kedd | Helyi

Hamis jogsival bukott le egy autós Esztergomban

Egy nagysápi férfi ukrán jogosítványt adott át az esztergomi járőröknek.

2020. Február 25. 05:02, kedd | Helyi

Újabb nagy sikereket értek el Fighting Kempo versenyzői

Február 22-én Zalaegerszegen szerepeltek több szervezet által rendezett Nemzetközi Kick-box versenyen az Esztergom-Kertvárosi Fighting Kempo Pokorni Team Se versenyzői.

2020. Február 25. 05:00, kedd | Helyi

Újra ingyenes MANAHOOP bemutatóóra Esztergomban

MANAHOOP – ez a neve annak a mozgásformának, amivel március 16-án az esztergomiak is megismerkedhetnek a Petőfi iskola tornatermében.

2020. Február 25. 04:00, kedd | Helyi

Lézeres szemműtét árak összehasonlítása egy helyen

A lézeres szemműtét hatékony, hosszú távú megoldást jelenthet mindazoknak, akik zavaró vagy akár a normális életvitelben is akadályt jelentő szemproblémával élnek.