Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Február 05. 07:52, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Elütötte a biciklist a teherautós, bíróság elé áll

Elütötte a biciklist a teherautós, bíróság elé áll

A közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki a teherkocsival kereszteződésben nem biztosított elsőbbséget a kerékpárosnak, akit elütött.

A férfi 2020. január 15-én teherkocsit vezetett Dorog lakott területén a Híd utcában. A Híd utca és a Köztársaság út kereszteződéséhez ért, ahol a kihelyezett „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítása ellenére nem állt meg, hanem lassítást követően haladt tovább – közölte az ügyészség.

A vádlott manővere során nem biztosított elsőbbséget a Köztársaság útján szabályosan érkező kerékpárosnak, emiatt a teherkocsi bal oldali elülső részével a bicikli jobb oldalának ütközött. Az ütközés miatt a kerékpáros férfi az úttestre zuhant, a balesetben bordatörése és kulcscsontörése keletkezett.

Az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást szabjon ki – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Újraélesztés miatt hatalmas a torlódás a 10-es úton

Több hektáron kapott lángra a kaszáló Bajótnál

Nemzeti konzultáció lesz az enyhítésekről

Végre van nyilvános közvécé Esztergom belvárosában

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT