Városlista
2022. szeptember 25, vasárnap - Eufrozina

Hírek

2020. Szeptember 30. 19:05, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Embercsempész bűnbanda tagjait ítélték el Esztergomban

Embercsempész bűnbanda tagjait ítélték el Esztergomban

Fegyházbüntetésre ítélt első fokon az Esztergomi Járásbíróság hat embert, akik pénzért 52 migránst csempésztek át Magyarországon át Ausztriába.

Az üzletszerűen, bűnszervezetben, folytatólagosan elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult büntető ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság elsőfokú ítéletében a vádlottak mindegyikét fegyházbüntetésre ítélte, egyidejűleg megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsáthatók – közölte az ügyészség.

Egy, a nyomozás során ismeretlenül maradt személy bűnszervezetet hozott létre azért, hogy Szerbiából Magyarországra érkezett migránsokat pénzért Ausztriába csempésszenek. A bűnszervezet vezetője az illegális határátlépést szervező személytől információkat kapott a migránsok Magyarországra érkezésének módjáról, időpontjáról és helyéről. A szervezet vezetőjének volt egy segítője is, aki az egyes szállításokat intézte 100 eurót kérve fejenként. A bűntársak további négy sofőrt is beszerveztek, akik a szállításokért alkalmanként 150-250 ezer forintot kaptak.

A migránsokat budapesti autókölcsönző társaságoktól bérelt, zárt rakterű furgonokkal csempészték. A sofőrök a szervezőktől mobiltelefont, illetőleg az üzemanyag és autópálya matricákkal kapcsolatban felmerülő költségek fedezésére készpénzt kaptak. A gépkocsivezetők Ásotthalom környékén lévő elhagyatott, fás-bokros területen vették fel a járművek rakterébe a migránsokat, akiket az autópályák elkerülésével, alsóbbrendű utakon Ausztriába vittek. A bűnszervezet 2015. júniusig bezárólag összesen 52 migránst csempészett pénzért Ausztriába.

Az ügyészség indítványára a bíróság a vádlottak közül az elsőrendűt 6 év, a másodrendűt 6 év 8 hó, a harmadrendűt 3 év 10 hónap, a negyedrendűt 3 év 2 hónap, az ötödrendűt 3 év 10 hónap, a hatodrendűt 4 év fegyházbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három napot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Ittas vezetésért börtönre ítélhetik

20 évesen már eltiltották a vezetéstől

Meglátta, ellopta, majd el is adta a robogót

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 21. 20:41, szerda | Helyi

Kerítésnek ütközött egy autó Balatonfüreden, a sofőr életét vesztette

A sofőr menet közben rosszul lett, emiatt következett be a szerencsétlenség.

2022. Szeptember 21. 13:13, szerda | Helyi

Okostáblát kapott az Eötvös iskola a Richtertől

A Richter Gedeon Nyrt. hatszázezer forint támogatást biztosított a dorogi Eötvös József Általános Iskolának, melyből digitális táblát vásároltak.

2022. Szeptember 20. 17:02, kedd | Helyi

A XXII. ESZTERGOMI FOTOGRÁFIAI BIENNÁLÉ – MANU-TÍPIA KIÁLLÍTÁS

2022. szeptember 9-én nyílt meg a XXII. Esztergomi Fotográfiai Biennálé, amely 2022. október 9-ig tekinthető meg a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumában 10:00-18:00 óra között (hétfői napok kivételével).

2022. Szeptember 08. 09:27, csütörtök | Helyi

XXII. ESZTERGOMI FOTOGRÁFIAI BIENNÁLÉ

Idén 22. alkalommal kerül megrendezésre a nemzetközi viszonylatban is híres esemény, az Esztergomi Fotográfiai Biennálé, MANU-TÍPIA címmel.