Városlista
2023. december 7, csütörtök - Ambrus

Hírek

2020. Szeptember 30. 19:05, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Embercsempész bűnbanda tagjait ítélték el Esztergomban

Embercsempész bűnbanda tagjait ítélték el Esztergomban

Fegyházbüntetésre ítélt első fokon az Esztergomi Járásbíróság hat embert, akik pénzért 52 migránst csempésztek át Magyarországon át Ausztriába.

Az üzletszerűen, bűnszervezetben, folytatólagosan elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult büntető ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság elsőfokú ítéletében a vádlottak mindegyikét fegyházbüntetésre ítélte, egyidejűleg megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsáthatók – közölte az ügyészség.

Egy, a nyomozás során ismeretlenül maradt személy bűnszervezetet hozott létre azért, hogy Szerbiából Magyarországra érkezett migránsokat pénzért Ausztriába csempésszenek. A bűnszervezet vezetője az illegális határátlépést szervező személytől információkat kapott a migránsok Magyarországra érkezésének módjáról, időpontjáról és helyéről. A szervezet vezetőjének volt egy segítője is, aki az egyes szállításokat intézte 100 eurót kérve fejenként. A bűntársak további négy sofőrt is beszerveztek, akik a szállításokért alkalmanként 150-250 ezer forintot kaptak.

A migránsokat budapesti autókölcsönző társaságoktól bérelt, zárt rakterű furgonokkal csempészték. A sofőrök a szervezőktől mobiltelefont, illetőleg az üzemanyag és autópálya matricákkal kapcsolatban felmerülő költségek fedezésére készpénzt kaptak. A gépkocsivezetők Ásotthalom környékén lévő elhagyatott, fás-bokros területen vették fel a járművek rakterébe a migránsokat, akiket az autópályák elkerülésével, alsóbbrendű utakon Ausztriába vittek. A bűnszervezet 2015. júniusig bezárólag összesen 52 migránst csempészett pénzért Ausztriába.

Az ügyészség indítványára a bíróság a vádlottak közül az elsőrendűt 6 év, a másodrendűt 6 év 8 hó, a harmadrendűt 3 év 10 hónap, a negyedrendűt 3 év 2 hónap, az ötödrendűt 3 év 10 hónap, a hatodrendűt 4 év fegyházbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három napot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Ittas vezetésért börtönre ítélhetik

20 évesen már eltiltották a vezetéstől

Meglátta, ellopta, majd el is adta a robogót

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 06. 12:08, szerda | Helyi

»Őt dicsérte koldus, árva, emlékezzünk jóságára!«

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.