Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. November 07. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Esztergom tízezer fát és cserjét ültet a következő öt évben

Esztergom tízezer fát és cserjét ültet a következő öt évben

Tízezer új fát és cserjét ültet el a következő öt évben Esztergom önkormányzata a városban – hangzott el szerdán a Bánomi lakótelepen az Országfásítási Program megnyitóján, melyen kezdésként négy csemetét ültettek el.

Több mint 550 hektár új erdőt telepítenek országszerte az erdőgazdaságok jövő tavaszig a kormány és az Agrárminisztérium támogatásával, ehhez kétmillió facsemetét és csaknem 100 tonna makkot használnak fel – közölte az Agrárminisztérium az MTI-vel.

Az elmúlt tíz évben csak az állami erdőgazdaságok 450 millió facsemetét ültettek el, és 9500 tonna makkot vetettek az erdők fenntartása során. Ez a szám is jól érzékelteti, hogy milyen komoly és összehangolt munka folyik évek óta a tárcánál erdeink fenntartásáért. A megkezdett programok 3-5 év alatt 25 ezer hektáros erdőterület növekedést eredményezhetnek, és megközelítőleg 100 millió új fa ültetését jelentik.

A mintaprogramba 86 település csatlakozik be. Köztük Esztergom is, ahol elkezdődött az országos program szerdán. A város önkormányzata a országos program mellett tízezer fa és cserje ültetését tervezi a következő években.

Esztergomban négy különböző fafajta – szil-, juhar-, kőris- és hársfa – csemetéjét ültette el a megnyitón Völner Pál országgyűlési képviselő, Zambó Péter földügyekért felelős államtitkár, Hernádi Ádám polgármester, Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója, Erős Gábor alpolgármester és Alberti Péter önkormányzati képviselő.

Hernádi Ádám beszédében egyebek között azt mondta, hogy választási kampányában ígért tízezer fa ültetését ezzel a néggyel kezdi el.

Kapcsolódó cikk:

Nyereményből szépítették meg udvarukat a Babits iskolások

Címkék: ültetés, cserje, fa, fásítás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT