Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Január 17. 13:37, vasárnap | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/MTI

Esztergomban is folytatódik az ingyenes tesztelés

Esztergomban is folytatódik az ingyenes tesztelés

Esztergomban is folytatódik a gyermekvédelemben és a szociális alapellátásban dolgozók ingyenes tesztelése. Az első nap tapasztalatai alapján nagyon kevés teszt lett pozitív.

A hétvégi ingyenes tesztelésben a szociális alapszolgáltatásban, a gyermekjóléti alapellátásban, valamint a gyermekvédelmi szakellátásban, javítóintézeti ellátásban dolgozók vehetnek részt, így többek között falugondnokok, házi segítségnyújtást végző szociális dolgozók, családsegítők, utcai és közösségi szociális munkát végzők, hajléktalanellátásban dolgozók, gyermekvédelemben dolgozók.

A szűrést, amelyre csaknem 47 ezer embernek biztosítanak lehetőséget, a kormányhivatalok szervezik 127 helyszínen. A mintákat egyetemi hallgatók veszik le.

Az M1 esztergomi járási hivatalból jelentkező tudósítója arról számolt be vasárnap délben, hogy a járási hivatalon kívül még öt helyszínen elérhető az ingyenes teszt, amelyre Komárom-Esztergom megyében 1500-an jogosultak.

Elmondta, többen is azt hangsúlyozták, hogy fontosnak tartják a rendszeres tesztelést, és várják, hogy számukra is elérhető legyen az oltás.

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal tatabányai épületében nyilatkozó Kancz Csaba kormánymegbízott pedig arról beszélt, a tesztek nagy részét már szombaton elvégezték, és vasárnap is várják azokat, akik erre a napra regisztráltak. Hozzátette: az elmúlt másfél napban 180 tesztet végeztek el.

Korábbi cikkek:

Évekig erőszakolta nevelt fiát és kislányait

Öt embert kórházba szállítottak szén-monoxid-mérgezés miatt

Tagadja, hogy kivégezte nagyapját az Esztergomban elfogott férfi - VIDEÓ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT