Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Október 19. 11:28, csütörtök | Helyi
Forrás: Oxi

Esztergomban kiderült, hogy mi a tejes igazság!

Esztergomban kiderült, hogy mi a tejes igazság!

Hetvenöt állomásos turné keretében érkezett a Tejszív-program kamionja Esztergomba szerdán, hogy egyebek közt egy megfejhető, élethű tehénmakett révén a magyar tej és tejtermékek jelentőségére hívja fel a figyelmet.

Olyan neves sportolók, mint Kapás Boglárka olimpikon úszó, Nagy Ádám, válogatott labdarúgó és Kenderesi Tamás olimpikon úszó tekintette szívügyének és állt a magyar tej promotálását az úgynevezett „Tejszív”-programban, melyet a Földművelésügyi Minisztérium és a tejjel is foglalkozó Szakmaközi Szervezt és Terméktanács hívott életre.

Az esztergomi eseményen, mely a József Attila iskolánál lévő parkolóban volt, és ahol számos diákcsoport meglátogatta a dekoratív tejkamiont, multimédiás eszközökkel, tudásteszttel mutatták be a kalciumot is biztosító fehér ital útját.

A játékos kérdőívek, számítógépes alkalmazások használata mellett a kamionban lévő tejbárban természetesen tejet is ihattak a gyerekek. A résztvevők közül többen nem tudtak ellenállni a tehénmakettnek, melyen a kézzel fejés nemes műveletét is ki lehetett próbálni, ahogy azt jobb helyeken csinálják: fejőszéken ülve, fémvödörbe gyűjtve a folyadékot.

Az ismeretterjesztésen túl a promóció másik fő célja az volt, hogy felhívják a gyerekek és a felnőttek figyelmét arra, hogy az azonosító emblémával ellátott megbízható minőségű magyar tejet, tejterméket vásárolják, az olcsó, növényi tejekkel dúsított import tejtermékekkel ellentétben. Hogy a megfelelő minőséget vegyék meg, a vásárlóknak csupán annyi dolguk van, hogy a Tejszív-emblémát figyelik a vásárolni kívánt termékfajtáknál.

A Tejszív-embléma olyan garanciavédjegy, mely csak a jó minőségű, magyar tejekre, tejtermékekre kerül rá. A Tejszív-program részleteiről a tejsziv.hu internetes oldalon lehet többet megtudni.

Címkék: esztergom, tej, tejszív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.