Városlista
2021. június 22, kedd - Paulina

Hírek

2017. Október 19. 11:28, csütörtök | Helyi
Forrás: Oxi

Esztergomban kiderült, hogy mi a tejes igazság!

Esztergomban kiderült, hogy mi a tejes igazság!

Hetvenöt állomásos turné keretében érkezett a Tejszív-program kamionja Esztergomba szerdán, hogy egyebek közt egy megfejhető, élethű tehénmakett révén a magyar tej és tejtermékek jelentőségére hívja fel a figyelmet.

Olyan neves sportolók, mint Kapás Boglárka olimpikon úszó, Nagy Ádám, válogatott labdarúgó és Kenderesi Tamás olimpikon úszó tekintette szívügyének és állt a magyar tej promotálását az úgynevezett „Tejszív”-programban, melyet a Földművelésügyi Minisztérium és a tejjel is foglalkozó Szakmaközi Szervezt és Terméktanács hívott életre.

Az esztergomi eseményen, mely a József Attila iskolánál lévő parkolóban volt, és ahol számos diákcsoport meglátogatta a dekoratív tejkamiont, multimédiás eszközökkel, tudásteszttel mutatták be a kalciumot is biztosító fehér ital útját.

A játékos kérdőívek, számítógépes alkalmazások használata mellett a kamionban lévő tejbárban természetesen tejet is ihattak a gyerekek. A résztvevők közül többen nem tudtak ellenállni a tehénmakettnek, melyen a kézzel fejés nemes műveletét is ki lehetett próbálni, ahogy azt jobb helyeken csinálják: fejőszéken ülve, fémvödörbe gyűjtve a folyadékot.

Az ismeretterjesztésen túl a promóció másik fő célja az volt, hogy felhívják a gyerekek és a felnőttek figyelmét arra, hogy az azonosító emblémával ellátott megbízható minőségű magyar tejet, tejterméket vásárolják, az olcsó, növényi tejekkel dúsított import tejtermékekkel ellentétben. Hogy a megfelelő minőséget vegyék meg, a vásárlóknak csupán annyi dolguk van, hogy a Tejszív-emblémát figyelik a vásárolni kívánt termékfajtáknál.

A Tejszív-embléma olyan garanciavédjegy, mely csak a jó minőségű, magyar tejekre, tejtermékekre kerül rá. A Tejszív-program részleteiről a tejsziv.hu internetes oldalon lehet többet megtudni.

Címkék: esztergom, tej, tejszív

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 22. 16:04, kedd | Helyi

Ne csak a régi képeslapokon tündököljön Esztergom!

Tovább virágosítja a várost a Kivirágzó Esztergomért Alapítvány. A mai napon újabb helyszínen folytatódott az Alapítvány városszépítő tevékenysége.

2021. Június 21. 21:09, hétfő | Helyi

Augusztus végéig tart a Dunakanyar Művészeti Fesztivál

A Dunakanyar kikötőiben augusztus végéig, több mint két hónapon keresztül várják kulturális rendezvények a látogatókat a hétvégéken. közölte közös sajtótájékoztatón Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Em

2021. Június 21. 20:39, hétfő | Helyi

Beszámoló az idei első képviselő-testületi ülésről

Városunk képviselő-testülete közel nyolc hónap szünet után ülhetett össze.

2021. Június 21. 08:26, hétfő | Helyi

Esztergom Településszerkezeti Tervének és Helyi Építési Szabályzatának frissítéséhez várják a lakosság észrevételeit

Az Étv. építésjogi követelményeinek értelmében építési munkát végezni csak a helyi építési szabályzat és szabályozási terv előírásainak megfelelően lehet.