Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Szeptember 05. 08:28, csütörtök | Helyi
Forrás: Kis Balázs/EKBSE

Esztergomi kick-boxosoknak szólt a Himnusz a győri Eb-n

Esztergomi kick-boxosoknak szólt a Himnusz a győri Eb-n

Parádés teljesítményt nyújtottak az Esztergomi Kick-Box SE versenyzői az elmúlt hét folyamán rendezett Utánpótlás Kick-Box Európa-bajnokságon Győrben.

Olasz Attila tanítványai 2 arany- és egy ezüstérmet tartottak itthon a válogatottnak, a 4 királyvárosi fiatalból tehát 3-an is döntőt játszhattak, amely arányaiban tekintve, valószínűleg páratlan teljesítmény a mezőnyben!

Az Audi Aréna adott otthont a kontinensviadalnak, ahol hétfőtől szombatig 39 nemzet 1540 versenyzője mérte össze tudását a különböző szabályrendszerek különböző kategóriáiban. Az idei Európa-bajnokság résztvevők tekintetében abszolút rekordernek számít, így talán még nagyobb dicsőség az eredmény, amelyet a csapat tagjai elértek.

A magyar válogatottban idén Kovács Marcell Tamás, Baráth Albert Károly, Kajtár Bence és Vígváry Viktor képviselték az esztergomi színeket.

Kovács Marcell Tamás nem egészen 2 évvel ezelőtt csatlakozott a csapathoz, szorgalmának és kitartásának köszönhetően már ebben az évben a válogatott tagja lehetett. Light-contact szabályrendszerben a legjobb 16 közül indulva első mérkőzésén olasz ellenfelét legyőzve jutott a 8 közé, ahol már az éremszerzésért küzdhetett, itt azonban horvát riválisa, ha csak egy hajszállal is, de jobbnak bizonyult. Marci 2:1-es vereséggel búcsúzott az Európa-bajnokságtól, viszont helytállása megkérdőjelezhetetlen volt, mérkőzést is tudott nyerni, így bőven van mire építenie a jövőben.

Baráth Albert Károly zsinórban harmadik évben tudott bekerülni a válogatottba. A csapat egyetlen tagjaként light-contact és kick-light szabályrendszerben is érdekelt volt az Európa-bajnokságon. Az előbbi kategóriában sajnos nem kedvezett a sorsolás, így már első körben egy orosz ellenfél várt rá a legjobb 16 között. Kiélezett küzdelmet hozott kettejük csatája, de 2:1 arányban az orosz fiú bizonyult jobbnak, a későbbiekben még csak megszorongatni sem tudták és a végső győzelmet is megszerezte a súlycsoportban.

Kick-lightban is kemény mezőny várt Bertire, kategóriájában ezúttal 17 induló csapott össze. A legjobb 16-ból indulva fehérorosz, olasz, majd spanyol ellenfeleket legyőzve jutott el a fináléba, ahol azonban a görög fiún már nem tudott felülkerekedni. Egy küzdelmes döntő után 2.-ként állhatott fel a dobogóra, ezzel összességében megszerezte élete 3. Európa-bajnoki ezüstérmét.
Kajtár Bence kategóriájának regnáló világbajnokaként készült fel az Európa-bajnokságra. Az egész versenyszezonban nyújtott teljesítménye alapján mindenképpen éremszerzési esélyekkel érkezett Győrbe, hiszen idén nemcsak saját korcsoportjában, de a felnőttek között is kiváló teljesítményt mutatott. Az egyik legnépesebb mezőnyben, junior light-contact -74 kg-ban, ahol 20! nevező volt regisztrálva, Bence a legjobb 16 között várta a küzdelmeket. Sorrendben szlovák, angol és görög ellenfeleit legyőzve érkezett meg a döntőbe, ahol egy régi ismerőssel találkozott. Ahmed Rmadan a németek kiválósága nem volt ismeretlen Bence számára, hiszen a tavalyi világbajnoki döntőt is egymás ellen vívták. A döntő mérkőzést a német fiú kezdte jobban, azonban Bence folyamatosan, lépésről lépésre javult fel, és a végére kétséget kizáróan dominált és győzte le ellenfelét. Így Kajtár Bence a tavalyi fantasztikus szereplését megismételve ezúttal Európa-bajnoki címet szerezett.

Vígváry Viktor a csapat legrutinosabb tagja, kadett és junior korosztályban 4 Európabajnoki címet és több világbajnoki dobogós helyezést tudhatott magáénak mikor Győrbe érkezett. Mivel light-contactban már volt felnőtt válogatott, a hatályos szabályok szerint ebben a kategóriában nem indulhatott a kontinensviadalon, így kick-light szabályrendszerben vághatott neki a küzdelmeknek. A legjobb 8-ból indulva szlovák ellenféllel kezdett Viktor, akit fölényesen technikai K.O-val sikerült megvernie (minimum 2 bírónál 15 pontos különbség alakul ki). Az elődöntőben török ellenfél következett, akivel rendkívül kemény csata alakult ki, de ezen a meccsen is az esztergomi fiú kezét emelték a magasba. A döntő mérkőzést egy kiváló felkészültségű és fizikai adottságokkal rendelkező lengyel ellen vívta Viktor, de Ő sem tudott megálljt parancsolni a magyar fiatalnak, aki ezzel a győzelemmel megszerezte a 5. egyéni Európa-bajnoki címét.

A versenyzői sikerek mellett az edzői teljesítmények mellett sem mehetünk el szó nélkül. A Magyar Válogatott light-contact és kick-light szakágának vezetői évek óta Olasz Attila és a szombathelyi Dancsó Zoltán, akik az elmúlt időszakban olyan válogatottat építettek, amely képes lett maga mögé utasítani Európa mezőnyét az említett szakágakban. Mindkét kategória éremtáblázatának élén Magyarország végzett. Light-contactban 4 arany-, 5 ezüst- és 7 bronzérmet, kick-lightban 10 arany-, 4 ezüst- és 11 bronzérmet szerzett Magyarország. Utóbbi szakágban az elképesztő fölényt jelzi, hogy a második helyen végzett görögök 4 arany-, 4 ezüst- és 1 bronzéremmel zárták az Európa-bajnokságot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.