Városlista
2020. június 6, szombat - Norbert

Hírek

2013. Október 30. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: lvp/EKKE-OpticWorld

„Ez férfimunka volt” – 2 ponttal győztek az esztergomi kosarasok

„Ez férfimunka volt” – 2 ponttal győztek az esztergomi kosarasok

„Ez férfi munka volt” – dicsérte csapata tagjait Szánthó Gellért a hétvégi NB II-es meccs után. Kosarasaink a Ferencvárosi SzSE együttesét verték meg fordulatos mérkőzésen 74-72-re. Hétvégén újra hazai pályán a fiúk.

Nem kis feladat várt az NB II-ben szereplő esztergomi kosarasokra (EKKE-OpticWorld), hiszen azzal a Ferencvárosi Szabadidő SE (FSzSE) kellett hazai pályán megküzdeniük, akik az elmúlt években szinte minden alkalommal sok borsot törtek az orruk alá. Az előjelek sem voltak túl biztatóak, míg az FSzSE győzelemmel, addig az EKKE csapata 2 vereséggel a háta mögött készült az összecsapásra.

Mindkét együttes idegesen kezdett, sorra maradtak ki a jobbnál-jobb helyzetek, ziccerek, közel 5 perc játék után is csak 0-3 volt az eredmény. A csapatok végül belelendültek, de sajnálatos módon ez inkább az FSzSE-re volt igaz. Állandósult a vendégek 10-12 pont előnye, a második negyed végére pedig fault problémák is nehezítették a hazaiak dolgát.

A szünetben Szánthó Gellért edző igyekezett rendet tenni a fejekben, két dolgot emelt ki: mindenekelőtt a pályán lévők használják ki azt az előnyt, hogy az ellenfél rövid kispaddal érkezett, fussanak többet és törjenek gyűrű felé – ezzel is fárasztani lehet őket, másodsorban a védekezést kitolta egész pályára, megzavarva az FSzSE irányítóját – gyakorlatilag 10-15 másodpercre leszorítva ezzel az ellenfél tényleges támadásszervezésre fordítható idejét. Innentől kezdve érezhető volt, hogy a mérkőzésen fordulat következik, bár az első nagy rohamot „túlélte” a Ferencváros, egyre jobban fáradtak, védekezésben lemaradtak és gyűjtötték be faultjaikat. Ha az EKKE játékosai jobban büntetőznek, már a 3. negyed végén átvették volna a vezetést, de így erre még várni kellett. Sasvári Viktor hibátlan támadás befejezései, Süveges Gábor harcos játéka, Ágoston Máté remek védekezése és gólpasszai valamint Rózsa Ádám utolsó percekben bemutatott okos játéka meghozta a sikert, 2 ponttal, 74-72-re győzött az EKKE! A legjobb dobók: Rózsa Ádám (20/3), Tuschinger Péter (15/3), Sasvári Viktor (14).

A héten ismét hazai pályán láthatjuk az EKKE alakulatát, november 3-án 18 órától a Dobó Katalin Gimnáziumban fogadja a Diósd együttesét.

EKKE-OpticWorld - 2 ponttal győztek az esztergomi kosarasok

A nagyok mellett a legkisebbek is pályára léptek, Dunakeszi és Százhalombatta gyermek korosztályos csapat ellen próbálták felvenni a versenyt. Az EKKE gyerek korosztályos csapata idén alakult, szeptember óta edzenek közösen Berecz Zoltán irányítása mellett. A cél ezen csapatok ellen egyértelmű volt: mindenki tapasztalja meg, milyen egy mérkőzés hangulata és az eddig tanultakat próbálják meg éles helyzetben is megvalósítani. Ez több-kevesebb sikerrel sikerült is, de ahogy az edző fogalmazott:

Még sok-sok edzés kell ahhoz, hogy a srácok és lányok a kosárlabda alapmozgásait téthelyzetben biztosan alkalmazzák, izgultak, de mindenki nagyon akart és ez a lényeg. Bár számoltuk a pontokat, én sokkal jobban örültem egy-egy biztos megállásnak és jóütemű, pontos átadásnak. Az ellenfeleink sokkal előrébb járnak, volt olyan játékosuk, aki már 3 éve rendszeresen jár edzésre, termete, mozgása messze kiemelte őt a mezőnyből. Nem keseredtünk el a vereségek miatt, szépen haladunk a megkezdett úton – szerencsére a gyerekek is így gondolják. Sok szülő elkísérte a csapatot, különösen jó látni, hogy elindult valami, formálódik egy kiváló közösség!

Elképzelhető, hogy a gyerek korosztály következő fordulója Esztergomban zajlik le, de a végső dátumot és helyszínt a szövetség még nem határozta meg.Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 06. 13:21, szombat | Helyi

Ellopta az autót, majd összetörve visszavitte

Az esztergomi nyomozók jármű önkényes elvétele miatt hallgatták ki gyanúsítottként a 19 éves kesztölci férfit.

2020. Június 06. 09:31, szombat | Helyi

Minden idők 12 legjobb filmje Komárom-Esztergom megyében

A legjobbak között olyan klasszikusok vannak mint a Legényanya, a Körhinta agy a Kincsem.

2020. Június 06. 05:38, szombat | Helyi

Mától nyitva a letkési átkelő is

Minden határátkelő megnyílt Magyarország és Szlovákia között.

2020. Június 05. 09:46, péntek | Helyi

Motoros rendőrök járőröznek a megyében

Az is cél, hogy jelenlétükkel felhívják a közlekedők figyelmét a megnövekedett számú motorosra az utakon.