Városlista
2020. február 24, hétfő - Mátyás

Hírek

2014. Június 30. 08:03, hétfő | Helyi

Fokozatosan újulnak meg Esztergom útjai

Fokozatosan újulnak meg Esztergom útjai

Több lépcsőben kezdődött el Esztergom útjainak felújítása, mely a város több pontját is érinti, tájékoztatott minderről a Városháza a minap.

Miután az elmúlt három évben a képviselő-testület 2/3-os többsége folyamatosan nulla forintot szavazott meg a városi utak kátyúzására, így idén először több lépcsőben kezdődött meg Esztergom útjainak rendbetétele. Első körben azoknak az útfelületek a javítása történt meg, amelyek az egy évvel ezelőtti rekord árvíz kapcsán jelentős károsodást szenvedtek. Így került sor az elmúlt hetekben a Deák Ferenc, Jókai, Katona István utca, a Kis-Duna sétány, Molnár sor, a Liszt Ferenc, József Attila terek felújítására. Ebben az ütemben kapott zúzottköves burkolatot a zeneiskolához vezető Gesztenye fasor és a szamárhegyi utak is.

Következő lépésben már megkezdődött – és tovább folytatódik - a város súlyosan sérült útjainak kátyúzása és burkolatcseréje. Az önkormányzat által megrendelt munkálatok során mintegy másfél kilométeres szakaszon elkészült a Kettős pincesor javítása, teljesen új burkolatot kap a Fárikúti út a Völgy utcáig, az Őrtorony utcában pedig kátyúzással teszik járhatóvá az úttestet. A Búbánatvölgyben élőknek fontos információ, hogy az útfelület elkészülése után szükséges kiegészítő munkákat, padkázást, valamint takarítást a kivitelező cég a következő 10 napban elvégzi. Ezek mellett önkormányzati forrásból újult meg a Csenkei út, valamint a Beszédes Ferenc és a Bíróréti út is. Szintén önkormányzati pénzből pár héttel ezelőtt készült el a Babits iskola előtti járda, mely a diákok biztonságos közlekedését biztosítja.

A következő ritmusban két héten belül megkezdődik a belvárosi, nagy forgalmú utcák kátyúinak kijavítása, így többek között hamarosan sor kerül a Baross, Vár, Simor, Széchy Dénes, Bocskosroskuti, Batthyány, Basa, Vaskapui, stb. utcák rendbetételére is.

Lassan megszépülnek Esztergom parkjai, sétányai is. A zöldfelület gondozása mellett idén a város több pontján virágágyások létesültek, a meglévő kőedényekbe palánták kerültek, a töredezett padokat megjavították. Az Erzsébet parkban ezen kívül a gyalogosjárdák is teljesen új aszfaltburkolatot kaptak, itt már a padok hiányzó elemeinek cseréje is megtörtént.

Városházi információ

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 24. 13:56, hétfő | Helyi

Károkat okozott a vihar Esztergomban - FOTÓK

Több káreset is történt a városban hétfő hajnalban a szélvihar miatt.

2020. Február 24. 13:19, hétfő | Helyi

Ittasan vezette a rajzolt rendszámú mopedautóját

Esztergomi Járási Ügyészség ittas járművezetés és egyedi azonosító jel meghamisítása miatt emelt vádat egy férfi ellen.

2020. Február 24. 11:20, hétfő | Helyi

Országos sikert értek el a Dobó programozói

Második helyezést ért el a Dusza Árpád programozói csapatverseny országos döntőjében a Dobó Katalin Gimnázium csapata a minap.

2020. Február 24. 08:10, hétfő | Helyi

Baleset történt Nyergesújfalun - FOTÓK

Baleset történt Nyergesújfalun a Zoltek zebránál. Már a helyszínre érkezett a mentő is – tudatta olvasónk hétfőn reggel.