Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Március 29. 10:55, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Gyors volt az ügyészség, akár a tolvaj elől futó kismalacok

Gyors volt az ügyészség, akár a tolvaj elől futó kismalacok

Pénzbüntetést kaphat a 18 éves fiatal, aki malacot akart lopni.

Malacokat akart lopni, de az állatok gyorsabbak voltak, mint a tolvaj – írtuk egy hete, az ügyészség pedig már lépett is az ügyben.

Szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségének kísérlete miatt vádiratot nyújtott be az Esztergomi Járási Ügyészség az Esztergomi Járásbírósághoz annak a 18 éves fiúnak az ügyében, aki 2018. október 2-án 21 óra 20 perckor a drótkerítés megbontásával bemászott egy esztergomi sertéstelepre azért, hogy onnan egy legfeljebb 80 kiló súlyú, 50 ezer forint értéket meg nem haladó süldő sertést eltulajdonítson - közölte a vádhatóság.

A vádlott a sertések közül kézzel próbált megfogni egy sertést, azonban az többszöri próbálkozásra sem sikerült, ezért a helyszínt végül elhagyta. A drótkerítés megbontásával 1 ezer forint kárt okozott.

A vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte, ezért az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy őt az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalával pénzbüntetésre ítélje.

Címkék: malac, tolvaj, vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT