Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2013. Április 27. 07:35, szombat | Helyi
Forrás: KEMRFK

Halálos motorbaleset Tátnál

Halálos motorbaleset Tátnál

Halálos baleset történt pénteken 18 óra 30 perc körül a 10-es számú főúton Tát és Nyergesújfalu között. Egy 24 éves nyergesi férfi járt szerencsétlenül, aki motorkerékpárjával összeütközött egy személygépkocsival.

A motorost a mentő kórházba szállította, ott azonban belehalt sérüléseibe. A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja az Esztergomi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.

A baleset helyszínelésének az idejére az egyenruhások lezárták a Tát és Nyergesújfalu közti utat.

Emellett a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén egy súlyos és egy könnyű sérüléssel, továbbá három anyagi kárral járó közlekedési baleset történt az elmúlt 24 órában.

Sokan lesznek az utakon szombaton is. Gyalogos, kerékpáros túrázókkal találkozhatnak a járművezetők városon belül és kívül egyaránt. Figyeljenek rájuk. Az előrejelzések szerint szombaton a Dunántúlon és a középső országrészben már felhők takarhatják a Napot, főként a Dunántúlon, majd később a középső területeken alakulhat ki záporeső, gyenge zivatar. Élénk, többfelé erős lesz a délnyugati szél. 21-29 fok várható, nyugaton lesz hűvösebb.

Az utakon, lakott területen kívül és belül egyaránt fokozottabban kell figyelni, mert nagy számban vannak jelen a két keréken közlekedők. A motorosok, a kerékpárosok és a gyalogosok – mint a közlekedés legvédtelenebb résztvevői – nagyobb kockázatnak vannak kitéve. A járművezetőknek az átlagosnál is nagyobb óvatossággal kell figyelniük a gyalogosokra, bizonyos esetekben áthaladásukat segíteni kell. Lakott területen kívül és belül egyaránt vigyázni kell az úttest mellett haladókra, valamint a sokszor figyelmetlenül az úttestre lépőkre. De nem csak az autósok szabálytalankodnak. A közúti közlekedés valamennyi résztvevőjétől körültekintő közlekedést és a szabályok betartását kéri a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 13. 13:08, hétfő | Helyi

SZÜK NORBERT EMLÉKKIÁLLÍTÁS

2022. június 4-én nyílt meg Szük Nobert festőművész (1970-2021) emlékkiállítása a Kapcsolatok Házában.

2022. Június 07. 10:57, kedd | Helyi

Fokozott rendőri jelenlét Dömösön és Pilismaróton

A nyári időszakban rendőri ellenőrzésre kell számítani a térségben.

2022. Június 01. 17:35, szerda | Helyi

Öten is megsérültek a dorogi balesetben

Június elsején, szerdán délután egy menetrend szerinti autóbusz és két személygépkocsi ütközött össze Dorogon, a Hantken Miksa és a Rákóczi utca kereszteződésében.