Városlista
2020. december 3, csütörtök - Ferenc

Hírek

2020. Szeptember 22. 10:25, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Hasba lőtt egy nézőt egy lovasíjász – Elítélték – VIDEÓ

Hasba lőtt egy nézőt egy lovasíjász – Elítélték – VIDEÓ

Esztergomi történelmi rendezvényen történt 2019-ben az eset.

A foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság jogerős büntetővégzésben 2 évre próbára bocsátotta azt a lovasíjász férfit, aki az esztergomi rendezvényen íjával a lövést az indokoltnál távolabbról adta le, amely miatt a vessző a szalmabála szélén megpattant, végül a nézőtéren tartózkodó sértett hasfalába fúródott – közölte az ügyészség.

Kifejtve, hogy az eset 2019. augusztus 19-én Esztergomban a Bazilika melletti füves területen.

Az egyik férfi az íjjal történő lövés leadása során nem kellő gondossággal és odafigyeléssel járt el, a lövést az indokoltnál távolabbról indította el. A lövés biztonságos leadására vonatkozó szabály megszegése miatt a kilőtt nyílvessző nem a megcélzott szalmabálába fúródott, hanem annak szélén megpattant, a földön ismételten irányt változtatott, és a nézőtéren tartózkodó sértett hasfalába fúródott – tette hozzá a vádhatóság.

A sértetten a lövés miatt szerzett sérülések miatt 2019. augusztus 20-án műtéti beavatkozást végeztek, az elszenvedett sérülések 8 napon túl gyógyulók, a tényleges gyógytartam 4 hét.

Az ügyészségnek a vádiratban írt indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, a jogerőssé vált büntetővégzésben 2 évre próbára bocsátotta a gondatlan férfit.

A videó a képre kattintva érhető el!Ezek érdekelhetnek még

2020. December 03. 15:36, csütörtök | Helyi

Esztergomi diákokat is díjaztak a Maradj otthon! - Tanulni és önkénteskedni pályázaton

Négy díjat hoztak el a Montágh iskola diákjai. Az ÉTA Országos Szövetség 2020-ban is meghirdette a Diák-önkéntes Közösségi Szolgálatban résztvevők számára a „Maradj otthon! - Tanulni és önkénteskedni” címmel pályázatát.

2020. December 03. 13:28, csütörtök | Helyi

Baumit silóval gyakorlatoznak a búvárok - VIDEÓ - FOTÓK

A Palatinus-tóban gyakorló búvárok mostantól a számos víz alatti látványosság mellett egy "űrhajó-formára" átalakított Baumit siló segítségével készülnek az éles helyzetekre.

2020. December 03. 08:28, csütörtök | Helyi

Mik ezek a dörrenések, durranások? - VIDEÓ

Egész nap folyamatos dörejlés-morajlás, durranás hallatszik Esztergomban és a környékén is. Többen is kérdezték tőlünk, hogy mik lehetnek ezek.

2020. December 03. 05:00, csütörtök | Helyi

Pénz jár a dorogi rongálóért! - VIDEÓ

Kocsikat, vontatót rongált és pótkocsit gyújtott fel Dorogon. A rendőrök a lakosság segítségét kérik az azonosításához. Nyomravezetői díjat tűztek ki érte.