Városlista
2020. április 5, vasárnap - Vince

Hírek

2019. November 01. 04:00, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Igazgatót, szenátusi tagot választott az EGTC közgyűlése

Igazgatót, szenátusi tagot választott az EGTC közgyűlése

Október 28-án a Szent Adalbert Központban tartotta közgyűlését az Ister-Granum EGTC.

Nagy Péter igazgató az ülés első napirendi pontjában beszámolt a jelenleg futó projektek állásáról. Szlovákiai partnerként vesznek részt a Dunaradvány – Neszmély közti kompösszeköttetés megvalósításában. Jelenleg az építéssel kapcsolatos közbeszerzés kiírását készítik elő. A helyi termék hálózat kiépítése, fejlesztése kapcsán 12 partner együttműködését koordinálják. A pályázatok megvalósítása ezekben a hónapokban kezdődnek. Belga, dán, olasz, holland, spanyol együttműködésben is részt vesznek, amely egy a vízhez kapcsolódó örökségek hasznosítását és újraértékelését célozza. A projekt eredményeként a vízhez kapcsolódó örökségek integrált érvényesítésére, fejlesztésére irányuló szakpolitikák, programok pozitív irányba módosulhatnak, új projektötletek valósulhatnak meg.

Az ülésen harmadik alkalommal választották meg igazgatónak Nagy Pétert, aki négyéves időszakra kapott bizalmat a régió polgármestereitől. Hozzászólásában elmondta, nehéz időszakban vette át 2011-ben a szervezet irányítását. Az alapműködést tudták csak biztosítani. Jelenleg több nagyobb értékű pályázat megvalósítását végzik, és a Külgazdasági és Külügyminisztérium is fontos partnerként tekint az Ister-Granum-ra a határ ezen szakaszán.

A Szenátus új tagja Rományik Ferenc lett! A magyarországi választások kapcsán megüresedett helyre kellett új tagot választani. Ipolydamásd polgármestere, a Szobi Kistérségi Társulás elnökének megválasztásával a Börzsöny vidéke a továbbiakban is képviselve lesz a csoportosulás Szenátusában.

A Közgyűlés támogató döntést hozott a működési pályázat beadása kapcsán. 2010. óta évről évre benyújtja támogatási kérelmét az EGTC az aktuális kiírásokra. Az elmúlt években a Külgazdasági és Külügyminisztérium gondozásában jelenik meg a pályázat, amely nagyrészt fedezte a szervezet éves működési költségeit.

Az év folyamán várhatóan még egy közgyűlés összehívásra kerül, mivel decemberben kerékpáros témában pályázat benyújtását tervezi az EGTC.Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 05. 05:01, vasárnap | Helyi

Ingyenes jogi segítségnyújtás a munka világában országszerte

2019.05.02-étől a korábbi sikeres megvalósítást követően ismét útjára indult a JOGpontok projektek, a teljesen ingyenes és anonim jogi segítségnyújtás (GINOP-5.3.3-18-as konstrukció).

2020. Április 05. 05:00, vasárnap | Helyi

Kémiatanárok elismeréséért írt ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány

Általános, közép- és szakközépiskolai, valamint szakgimnáziumi tanárok részére ír ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma.

2020. Április 04. 18:21, szombat | Helyi

Újabb tűz - Dorogra is siettek a tűzoltók

Sufni égett Dorog külterületén szombaton délután. A tűzoltók három vízsugárral eloltották a lángokat.

2020. Április 04. 16:16, szombat | Helyi

Újabb tűzesethez siettek a tűzoltók - FOTÓK

Istálló égett Tokodon. Az egységek három vízsugárral eloltották a lángokat.