Városlista
2019. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2019. Július 18. 07:56, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Újra egy csomó droggal bukott le egy visszaeső esztergomi férfi

Újra egy csomó droggal bukott le egy visszaeső esztergomi férfi

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat az ügyészség egy olyan, letartóztatásban lévő esztergomi férfival szemben, aki korábban ugyanezért már ült.

Kapcsolódó cikk:

Esztergomi férfi által irányított szlovák-magyar drogbandát kaptak el - VIDEÓVAL

A vádlott január 29-én 17 óra 45 percet megelőzően Esztergomban ismeretlen személytől összesen 911,88 gramm marihuánát szerzett, melyet a használatában álló kocsi jobb első ülése mögé rejtett el. Ezenkívül a vádlott január 30-án előtt megszerzett és esztergomi otthonában a lakás konyhai hűtőszekrényében tárolt 2 citromsárga színű, Spongyabob mintázatú ecstasy tablettát, valamint a vádlott esztergomi munkahelyén 2 tasakban tárolt további 184,10 gramm súlyú marihuánát – közölte az ügyészség.

A férfi által birtokolt összes kábítószer tiszta hatóanyag tartalma meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát. A rendőrség a nyomozás során valamennyi kábítószert lefoglalta a vádlottól.

Vele szemben korábban, szintén jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt 5 év 2 hónap fegyházbüntetést szabott ki a bíróság, melyből a vádlott 2013. december 4-én szabadult.

Az ügyészség a vádiratban most indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben 7 év 6 hónap középmértékhez közelítő tartamú, fegyház fokozatú szabadságvesztést szabjon ki, és a vádlottat tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint a lefoglalt kábítószer kobozza el.

Ezen túlmenően az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a járásbíróság a vádlott letartóztatását az elsőfokú tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig tartsa fenn, tekintettel arra, hogy vele szemben fennáll a bűnismétlés veszélye.

Fotó: illusztráció (police.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 22. 16:59, vasárnap | Helyi

Rangos elismerést kapott a fogyatékosok diáksportjáért Schiller-Kertész Judit

Schiller-Kertész Judit szakmai pályafutásának eredményeit elismerve kitüntette pénteken a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége a Fogyatékosok Diáksportjáért Aranyfokozatú Kitüntető díjjal.

2019. Szeptember 22. 05:02, vasárnap | Helyi

Idén is kapnak ajándékutalványt az idősek és nagycsaládosok

A 70 éve felettiek automatikusan kapják, a nagycsaládosoknak igényelni kell.

2019. Szeptember 22. 05:00, vasárnap | Helyi

Két esztergomi szobor sorsáról is döntöttek

Az egyik átköltözik, a másikat elbontják.

2019. Szeptember 21. 05:00, szombat | Helyi

Elkészült az új piac működtetési koncepciója

Elfogadta a képviselő-testület csütörtöki ülésén az új piac működtetési koncepciójáról szóló tanulmányt, amely részletesen, több konstrukciót bemutatva tartalmazza az új piac üzemeltetési terveit.