Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Július 18. 07:56, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Újra egy csomó droggal bukott le egy visszaeső esztergomi férfi

Újra egy csomó droggal bukott le egy visszaeső esztergomi férfi

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat az ügyészség egy olyan, letartóztatásban lévő esztergomi férfival szemben, aki korábban ugyanezért már ült.

Kapcsolódó cikk:

Esztergomi férfi által irányított szlovák-magyar drogbandát kaptak el - VIDEÓVAL

A vádlott január 29-én 17 óra 45 percet megelőzően Esztergomban ismeretlen személytől összesen 911,88 gramm marihuánát szerzett, melyet a használatában álló kocsi jobb első ülése mögé rejtett el. Ezenkívül a vádlott január 30-án előtt megszerzett és esztergomi otthonában a lakás konyhai hűtőszekrényében tárolt 2 citromsárga színű, Spongyabob mintázatú ecstasy tablettát, valamint a vádlott esztergomi munkahelyén 2 tasakban tárolt további 184,10 gramm súlyú marihuánát – közölte az ügyészség.

A férfi által birtokolt összes kábítószer tiszta hatóanyag tartalma meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát. A rendőrség a nyomozás során valamennyi kábítószert lefoglalta a vádlottól.

Vele szemben korábban, szintén jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt 5 év 2 hónap fegyházbüntetést szabott ki a bíróság, melyből a vádlott 2013. december 4-én szabadult.

Az ügyészség a vádiratban most indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben 7 év 6 hónap középmértékhez közelítő tartamú, fegyház fokozatú szabadságvesztést szabjon ki, és a vádlottat tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint a lefoglalt kábítószer kobozza el.

Ezen túlmenően az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a járásbíróság a vádlott letartóztatását az elsőfokú tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig tartsa fenn, tekintettel arra, hogy vele szemben fennáll a bűnismétlés veszélye.

Fotó: illusztráció (police.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT