Városlista
2022. július 3, vasárnap - Kornél

Hírek

2021. Február 25. 10:56, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Ismét meghosszabbították a korlátozások érvényességét

Ismét meghosszabbították a korlátozások érvényességét

Március 15-ig továbbra is érvényben maradnak a korábban meghozott korlátozások – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a kormányinfón.

Beszámolt a járványügy legfrissebb híreiről és a kormány újabb döntéseiről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtökön a kormányinfón.

Gulyás Gergely elmondta, hogy a kormány ismét meghosszabbította a szabályok hatályájának határidejét.

Reméli, hogy a korlátozások utolsó időszakában vagyunk, de fenn kell tartani addig a korlátozásokat, amíg a szakértők ezt javasolják.

A koronavírus harmadik hulláma elérte Magyarországot, és mint hozzátette, a következő hetekben a járványügyi számok biztosan romlani fognak. Kitért arra is, hogy megjelentek az új mutánsok, amik ellen hatékonyak az elérhető vakcinák

"A következő két hét kifejezetten nehéz lesz, ezért a korlátozásokat március 15-ig a jelenlegi szabályokat fenntartja a kormány" - hangsúlyozta a miniszter.

Kitért at oltásokra is, mint elmondta, a következő héten annyi oltást lehet beadni itthon, amennyit eddig összesen.

Kiemelte azt is, hogy ha elérkezik a nyitás pillanata, akkor mindenképpen figyelembe veszik a nemzeti konzultáció eredményét, ezért arra kér mindenkit, hogy töltse ki a kérdőívet.

Hogy március 15 után lesz-e nyitás, vagy további hosszítás lesz, azt majd a számok függvényében fogják eldönteni. A kormány célja az, hogy minél hamarabb tudják újraindítani az országot biztonságosan – válaszolta kérdésre a miniszter.

Korábbi cikkek:

Megújul a 111-es út kertvárosi szakasza

Új négykerekű áll szolgálatba Esztergomban - Fotók

Több milliót csalt ki - Unokázós csalót keresnek!

Ekkor viszik el a szelektív hulladékokat legközelebb!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 29. 16:27, szerda | Helyi

Munkatársakat keres a Grand Hotel Esztergom!

A Continental Group cégcsoporthoz tartozó, múlt nyáron nyitó Grand Hotel Esztergom bővülő csapatába kollégákat keresünk szállodai recepciós és animátor pozíciókba!

2022. Június 27. 14:24, hétfő | Helyi

JOGSEGÉLY PSZICHIÁTRIAI JOGSÉRTÉSEK ESETÉN