Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Szeptember 07. 08:47, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Jóvátételt fizetett és megbánta tetté a balesetet okozó autós

Jóvátételt fizetett és megbánta tetté a balesetet okozó autós

Baleset gondatlan okozása miatt emeltek vádat egy autós ellen, aki megbánta tettét és félmillió forint megfizetésével tette jóvá a bűncselekményekkel okozott sérelmet.

A férfi gyanúsított 2019. január 30-án 17 óra 50 perckor Esztergom lakott területén kívül, éjszakai látási viszonyok és 70 kilométeres sebességkorlátozás mellett, közvilágítás nélküli útszakaszon, borult időben, 2 fok hőmérsékletnél, a nyálkás, csúszós felületű, jó minőségű aszfaltburkolatú 1117 számú úton közlekedett a egy személykocsival a Dobogókői út irányából a 117 számú főút felé – közölte az ügyészség.

Kifejtve, hogy a gyanúsított járművével, egy a haladási irányát tekintve balra ívelő útkanyarulatban, mivel a járművét nem az időjárási viszonyoknak megfelelően vezette, megcsúszott, átsodródott a menetirány szerinti bal oldalra és elfordult helyzetben, jobb oldalának első részével a vele szemben szabályosan közlekedő, sértett férfi által vezetett kocsi bal elejének ütközött.

A balesetben a vétlen sofőrnek a bal combcsontja eltörött.

A Tatabányai Járási Ügyészség az elkövetővel szemben a büntetőeljárást felfüggesztette, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

A közvetítői eljárásban az elkövető a sértettnek félmillió forint jóvátételt fizetett.
A büntetőjogi rendelkezések szerint nem büntethető, aki a három évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűntett elkövetését a vádemelésig beismerte, és közvetítői eljárás keretében a sértett által elfogadott módon és mértékben a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette.

Az elkövető a bűncselekménnyel a sértettnek okozott sérelmet jóvátette, ezért az ügyészség az eljárást megszüntette – tette hozzá a vádhatóság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT