Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. November 05. 07:32, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotó: police.hu

Két ember halálát okozta a jogsi nélküli, száguldozó sofőr, éveket kaphat

Két ember halálát okozta a jogsi nélküli, száguldozó sofőr, éveket kaphat

Bajna és Szomor között ütközött autójával tavaly tavasszal, az ügyészség most többéves fogházbüntetést kért a két ember halálát okozó, jogosítvánnyal nem rendelkező, gyorshajtó férfire.

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a járművezetésre alkalmatlan férfival szemben, aki úgy vezetett kocsit, hogy vezetői engedélye nincs, és a sebességkorlátozást áthágva átsodródott a másik forgalmi sávba, amely miatt teherkocsival ütközött – közölte az ügyészség.

Kitérve arra, hogy a férfi 2018. március 13-án reggel lakott területen kívül, Bajna irányából Szomor felé haladt kocsival, amelyben három utast szállított. A vádlott a nedves, csúszós, marással érdesített aszfaltfelületű úton 60 kilométeres sebességkorlátozás és a kihelyezett „Egymás utáni veszélyes útkanyarulatok” tábla figyelmeztetése ellenére, legalább 85-90 kilométeres sebességgel vezette a kocsit.

Az autó az eltúlzott sebessége miatt egy jobbra ívelő kanyar után átsodródott a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ott keresztbe fordult, a jobb oldalával a Bajna felé közlekedő és a baleset elhárítása érdekében vészfékező teherkocsi elejének ütközött. Az ütközést követően a teherkocsi 2-3 métert maga előtt tolta az autót, amely részben az út melletti árokban állt meg.

A baleset során két utas olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életüket veszítették, míg a harmadik utas 8 napon belül gyógyuló arc-, könyök- és mellkas zúzódást, továbbá a vádlott 8 napon túl gyógyuló arccsonttörést szenvedett.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 3 év fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre, 3 év közügyek gyakorlásától eltiltásra, és 8 év közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélje, továbbá kötelezze 660 189 forint bűnügyi költség viselésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.