Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2019. Június 27. 11:28, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kétmilliót csalt ki a trükkös tűzifaárus nő - Elítélték

Kétmilliót csalt ki a trükkös tűzifaárus nő - Elítélték

Nő korábban tűzifa beszerzéssel és értékesítéssel foglalkozott, de ezzel a tevékenységével felhagyott és alkalmi munkából tartotta el a családját – számolt be a részletekről a megyei ügyészség.

A vádlott 2018 elején álnéven valótlan tartalmú hirdetést adott fel több internetes oldalon és újságokban is. A nő a hirdetésekben tűzifát hirdetett eladásra oly módon, hogy a megrendelés ellenértékét vagy az ellenérték felét a vádlott nevén lévő két, különböző banknál vezetett bankszámlára előre utalással kérte - írtuk korábban is a részleteket.

Ezek után viszont nem szállított ki, sőt nem is rendelkezett tűzifával, sem a kiszállításhoz szükséges járművel. Az elkövető a kiszállítás felől érdeklődő sértetteket különböző ürüggyel hitegette, majd a hirdetésekben általa megadott telefonszámokon elérhetetlenné vált.

A vádlott a csalással 9 sértettnek összesen közel 2 millió forint kárt okozott.
Az Esztergomi Járásbíróságon június 26-án megtartott előkészítő ülésen a vádlott beismerő vallomást tett, a bíróság pedig 9 rendbeli csalás bűntette miatt, mint különösen visszaesőt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, illetve kötelezte a sértettek által benyújtott kártérítési igények megfizetésére.

Az ítélet – a kártérítésre való kötelezés kivételével – jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 23. 12:38, péntek | Helyi

Történelmi rekord az Esztergomi Várszínházban

Történelmi nézettségi rekordot ért el a Zenta, 1697. rockopera és a Nemzeti Színház Csíksomlyói passiója a bazilika előtti nagyszínpadon az Esztergomi Várszínház 31. évadában. A két ingyenes előadást összesen 7800-an látták.

2019. Augusztus 23. 10:34, péntek | Helyi

I. Kovács Vilmos emlék gyermek sakkverseny

Vasárnap a Szentgyögymezői Olvasókörben I. Kovács Vilmos sakkversenyt szerveznek gyermekeknek

2019. Augusztus 23. 10:30, péntek | Helyi

Pénzt ígért szexért, végül kirabolta a kiszemelt partnert

Az Esztergomi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat egy ittas férfival szemben, aki erőszakkal akarta visszavenni a sértettől a tervezett szexuális aktusért cserébe a sértettnek átadott 2.000,- Ft-ot.

2019. Augusztus 23. 00:00, péntek | Helyi

Vár a zenesuli!

Az Esztergomi Zsolt Nándor Zeneiskola szeretettel hívja és várja zenét tanulni kívánó leendő növendékeit.