Városlista
2020. augusztus 11, kedd - Zsuzsanna

Hírek

2019. Július 10. 09:36, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kitüntették Beer Miklós püspököt

Kitüntették Beer Miklós püspököt

Magyar Szabadságért díjjal tüntette ki a gödöllői Magyar Szabadság Napja Alapítvány Beer Miklós váci megyéspüspököt. Az elismerés átadására június 29-én került sor Gödöllőn.

Minden év június utolsó szombatján emlékezünk meg arról, hogy a szovjet csapatok kivonultak hazánkból és Magyarország visszanyerte függetlenségét. 2000-ben az országgyűlés törvényt alkotott, hogy ez a nap a magyar szabadság napja legyen.

A Magyar Szabadságért díjat a Magyar Szabadság Napja Alapítvány 2000-ben alapította; minden évben olyan emberek kaphatják meg, akik az elmúlt évtizedekben tevékenységükkel jelentősen hozzájárultak Magyarország függetlenségéhez, demokratikus fejlődéséhez, a magyarságtudat, kultúránk megőrzéséhez, és munkájukkal példát mutatnak – írja a Magyar Kurír.

Forrás: Magyar Kurír/Váci Egyházmegye

Korábbi cikk:

Aranydiplomát kapott Beer Miklós püspökEzek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 11. 05:00, kedd | Helyi

Régi(j)óBor Mulatságok 2020 - Mini borfesztivál Esztergomban

A Duna két partján csodálatos szőlő ültetvények vannak Esztergom térségében. Néhány borász, termelő és vendéglátós elhatározta, hogy összehozza, felébreszti ennek a Régiónak régi jó borait, életét.

2020. Augusztus 11. 04:40, kedd | Helyi

Augusztus 20-án ez vár ránk a Fesztiválszigeten!

Frissítették a szervezők az idei Szent István Napi Zenei Fesztivál (augusztus 15-22.) programjait az augusztus 20-i kínálattal.

2020. Augusztus 10. 15:01, hétfő | Helyi

Meglopta leendő munkatársait

Az Esztergomi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt indult büntetőügyben emelt vádat azzal a visszaeső férfival szemben, aki két szobatársától mobiltelefont, laptopot tulajdonított el – közölte az ügyészség.

2020. Augusztus 10. 14:16, hétfő | Helyi

Úgy élvezem én a Palát – VIDEÓ és FOTÓK

A videót és a fotókat Tóth Krisztián készítette és osztotta meg vasárnap.