Városlista
2023. december 1, péntek - Elza

Hírek

2014. Április 27. 08:01, vasárnap | Helyi
Forrás: lvp - Fotó: Villy/wikipédia

Költözhet a könyvtár, ha visszakapja Esztergom a „lila házat”

Költözhet a könyvtár, ha visszakapja Esztergom a „lila házat”

Új helyre költözhet az esztergomi könyvtár a Dobó gimnáziumból és a József Attila iskolából, ha a város visszakapja a Dobozi Mihály úton álló egykori rehabilitációs intézmény épületét.

A héten döntöttek az esztergomi képviselők arról, hogy kezdeményezik a Dobozi Mihály úti egykori rehabilitációs intézményként működő – sokak számára csak "lila házként” ismert – épület tulajdonjogának visszaszerzését az államtól. Az ingatlan abban az esetben lehet ismét Esztergomé, ha a városvezetés vállalja, hogy abban „Kulturális szolgáltatást, különösen könyvtári szolgáltatást” működtet majd.

Az épület korábban a kórházzal együtt került állami tulajdonban.

A könyvtár végleges elhelyezésére így a korábbi tervek mellett – amik szerint a Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola volt épületében, vagy a Sándor-palotában vagy a Bottyán utcába a hivatallal szembe kerülhet – egy újabb elképzelés is napirenden szerepel.

A Dobozi úti épületet a könyvtár költözéséhez azonban még fel kellene újítani és belül is átalakításokra lenne szükség.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.