Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Július 21. 08:07, csütörtök | Helyi
Forrás: közlemény

Komoly fejlődés előtt az esztergomi vívók

Komoly fejlődés előtt az esztergomi vívók

Csampa Zsolt helyettes államtitkár, a Magyar Vívószövetség elnöke az Esztergomi Szent György Vívó Egyesület vezetőivel egyeztetettem a városházán az esztergomi vívósport jövőjéről a minap.

Az Esztergomi Szent György Vívó Egyesület (ESzGyE) csak tavaly alakult, de már abban az évben tudtak csapatot indítani az úgynevezett korosztályos bajnokságon. Az egyesület idén már nyolc csapatot indított a rangadókon, melynek eredményeként öt csapatonkénti és három egyéni pontszerző helyet szereztek. Részleteiben ez többek között azt is jelenti, hogy a közel 80 indulóból az esztergomi vívóegyesület tagjai hatodik illetve nyolcadik helyen végeztek.

Mint kiderült, a vívóközösség vezetői azt tervezik, hogy ősztől két helyi iskolában is lesz a tornaórák keretein belül vívásoktatás, ezzel pedig jelentősen növekedhet az egyesületnél sportoló fiatalok, gyerekek létszáma. Az ESzGyE-ben jelenleg három edző foglalkozik a tanulókkal, a távlati elképzelés az, hogy amennyiben beigazolódnak a fent jelzett fejlődési vonalak, mind felszerelésben, mind infrastruktúrában is fejleszteni kell a esztergomi vívók kapacitását. Erről az épületbővítésről az önkormányzat főépítészével már tárgyaltak is az ESzGyE vezetői.

Csampa Zsolt, önkormányzati koordinációért felelős helyettes államtitkár, a Magyar Vívószövetség elnöke július 19-i esztergomi látogatás alkalmával elmondta: Esztergom vezetése kiemelt figyelmet fordít a helyi sportéletre, és azon belül is a vívósportra, illetve szorgalmazza az esztergomi vívók fejlődésének biztosítását a város támogatása révén.

Csampa Zsolt hozzátette, hogy biztosítja a helyi vívósportot és az önkormányzatot is arról, hogy a Magyar Vívószövetség szintén támogatni kívánja az esztergomi vívó sportot, a sportolók által használt létesítmények fejlesztését.

Romanek Etelka polgármester kifejtette: az Esztergomi Szent György Vívó Egyesületet már korábban is támogatta a város vezetése, és ez a jövőben is folytatódni fog. Az egyesületnek ehhez a fejlesztéshez egy olyan elképzelést, tervet kell benyújtania, mely beleilleszkedik a városrendezési koncepcióba, így kiderül, hogy mekkora megvalósulási költséggel kell számolni, illetve erre alapozva van mód pályázati benyújtására.

Címkék: esztergom, Sport, vívás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT