Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Augusztus 26. 09:07, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Korcsolyázáskor lökdöste, majd utána ököllel ütötte a gyereket az ittas férfi

Korcsolyázáskor lökdöste, majd utána ököllel ütötte a gyereket az ittas férfi

Vádat emelt az ügyészség, pénzbüntetést kaphat a fiatal férfi.

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség egy ittasan korcsolyázó fiatal felnőtt férfival szemben, aki korcsolyázás közben kezdett ki a kiskorú sértettel, majd az esztergomi korcsolyapályáról távozó sértettet követte és két alkalommal, ököllel megütötte – közölte az ügyészség közleményében.

Kitérve arra, hogy az ittas állapotban lévő vádlott 2018. december 14-én este esztergomi korcsolyapályán, minden előzmény nélkül a mellette elhaladó kiskorú sértettet jobb vállával „kötekedő módon” szándékosan megütötte, majd hangosan szidalmazás közben lökdösni kezdte. A vádlott a sértettet legalább 10 alkalommal, két kezével a mellkas részen meglökte, akit a közelben lévő barátai a további bántalmazás megakadályozásáért elkísértek a helyszínről.

A vádlott a sértettet további hangos szidalmazással követni kezdte, majd amikor utolérte a bal füle mögötti részen ököllel megütötte. A sértett ezt követően tovább indult, azonban a vádlott még mindig követte és folyamatosan, emelt hangon provokálta, verekedésre szólította fel. A gyerek kinevette a vádlottat, emiatt a vádlott még idegesebb lett és újból, a sértett bal füle mögötti részt ököllel, olyan erővel megütötte, hogy a sértett megszédült.

A gyerek végül nem sérült meg, a vádlottnak azonban a társadalmi együttélési szabályokkal nyíltan szembe helyezkedő, huzamos ideig, több helyszínen tanúsított kötekedő, minden előzmény nélküli provokáló, erőszakos magatartása az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltett.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a büntetlen előéletű, a bűncselekményt beismerő vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.