Városlista
2021. február 28, vasárnap - Elemér

Hírek

2021. Január 27. 07:41, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kötelező ebösszeírás kezdődik Esztergomban

Kötelező ebösszeírás kezdődik Esztergomban

Ebösszeírást végez az esztergomi önkormányzat az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény alapján február 1. és 2021. április 15. között. Elmulasztása állatvédelmi bírság kiszabását vonhatja maga után.

A kutyák tartói, tulajdonosai az Esztergom területén tartott ebekről ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik.

„Az ebösszeírás során az ebtartónak ebenként kell kitöltenie az „Ebösszeíró adatlap”-ot, majd visszajuttatni az önkormányzat részére. Az adatlapok beszerzése az ebtartó kötelessége. Az adatlapok beszerezhetőek az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal (2500 Esztergom, Széchenyi tér 1.) portáján, az esztergom-kertvárosi és pilisszentléleki kirendeltségeken ügyfélfogadási időben, vagy letölthetők innen” – hívta fel a figyelmet a hivatal.

Az adatlap kézzel is kitölthető olvashatóan, de a saját kezű aláírás minden esetben elengedhetetlen feltétele a benyújtásnak!

Az ebösszeíró adatlapokat (ebenként kitöltve) az alábbi úton lehet benyújtani:
postai úton az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatalnak címezve (2500 Esztergom, Széchenyi tér 1.),

Személyesen leadható a Hivatal portáján, illetve az Esztergom-kertvárosi és Pilisszentléleki Kirendeltségeken ügyfélfogadási időben a kihelyezett gyűjtő dobozba.

elektronikus úton (aláírva, beszkennelve) az ebosszeiras@esztergom.hu elektronikus címre küldve.

Az ebösszeíró adatlapok leadási határideje: 2021. április 15.

Az ebek tulajdonosai, tartói az ebösszeírás időszakán túl is kötelesek az ebnyilvántartás részére a jelentős változásokról (eb elpusztulása, tulajdonosváltozás, vagy tartási hely változás esetén) folyamatosan adatot szolgáltatni a „Bejelentőlap ebtartásban bekövetkezett változásokról” adatlap kitöltésével és benyújtásával!
Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírság kiszabását vonhatja maga után!

Felhívjuk továbbá a Tisztelt Ebtulajdonosok figyelmét, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló kormány rendelet bekezdése értelmében 2013. január 1-től a 4 hónaposnál idősebb eb csak elektronikus transzponderrel (chippel) megjelölve tartható. Amennyiben valaki még a jogszabályban meghatározott kötelezettségének nem tett eleget, azt kérik, haladéktalanul pótolja.

Korábbi cikkek:

Eltűnt nő után egy eltűnt lányt is keres a rendőrség – Segítsünk!

Elgondolkodtatóak tűzoltóink győztes képei - FOTÓK

Féltékenységből őrült módon megrongált két kocsit - FOTÓK

Címkék: eb, ebösszeírás, kutya


Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 28. 13:45, vasárnap | Helyi

Hármasbaleset történt a Dobogókői úton

Összeütközött három autó Esztergom határában – jelentette a katasztrófavédelem vasárnap délután. A Dobogókői úton forgalomkorlátozásra kell számítani.

2021. Február 28. 05:00, vasárnap | Helyi

Finomságokkal készül a hétre a Spejz - Mutatjuk a menüt!

A Spejz közösségi oldalán hetente több akciót és menüt is kínál!

2021. Február 27. 06:00, szombat | Helyi

Új étlappal és frissülő ételkínálattal készül Spejz!

Folyamatosan frissülő ételkínálattal készül a Nagy-Duna sétányon található Spejz étterem megrendelőinek.

2021. Február 27. 05:00, szombat | Helyi

Átadták a megye gazdaságáért kitüntető címeket

Komárom-Esztergom megyéért és az itt élőkért dolgozó, nagyszerű emberek teljesítményét ismertük el csütörtökön – számolt be az átadó után közösségi oldalán Völner Pál a térség országgyűlési képviselője.