Városlista
2022. július 3, vasárnap - Kornél

Hírek

2020. November 11. 07:25, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: police.hu

51 sértettnek összesen közel félmilliádos kárt okozott

51 sértettnek összesen közel félmilliádos kárt okozott

Tájékoztatom, hogy az ötvenegy rendbeli csalás bűntette indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatása egy éven túli meghosszabbítását annak a férfinak,

aki összesen közel félmilliárd forint kárt okozott befektetési lehetőségek ígéretével.

Az indítvány szerint a férfi 2014. augusztusa és 2019. közötti időben, mint befektetésekkel foglalkozó cég képviselője, 51 sértettnek kedvező befektetési lehetőséget kínált, rövid határidővel és kedvező hozammal. A sértettek nem vállalták ugyan a pénzük befektetésével felmerülő kockázatot, azonban kölcsönszerződések alapján különböző összegeket adtak át az elkövetőnek, akinek sem reális lehetősége, sem szándéka nem volt a kölcsönök visszafizetésére.

A csaló férfi az 51 sértett közül egy kisbéri férfinak ötvenöt millió forint, egy kisbéri nőnek harminchét millió hétszázötvenezer forint, egy budapesti sértettnek harmincöt millió forint, egy komáromi férfinak tizenöt millió forint kárt okozott.

Az ötvenegy sértettnek okozott kár összesen 457.095.820,-Ft.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró a férfi letartóztatását 2019. november 14. napján rendelte el.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatás egy éven túli meghosszabbítását a terhelt jelenlétének biztosítása, a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében.

Az ügyészség indítványáról a Komáromi Járásbíróság 2020. november 12-én ülésen dönt, amelyen a gyanúsítottat meghallgatja, ezt követően hozza meg a végzését.

Korábbi cikkek:

Ittas buszvezetőt fogtak Esztergomban

Bűncselekménnyel "javította" a motorhibát

Bement a nyitott bejárati ajtón, majd lopott

Több mint 20 milliót érő cigarettát rejtett el a nő

Címkék: ügyészség, csaló

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 29. 16:27, szerda | Helyi

Munkatársakat keres a Grand Hotel Esztergom!

A Continental Group cégcsoporthoz tartozó, múlt nyáron nyitó Grand Hotel Esztergom bővülő csapatába kollégákat keresünk szállodai recepciós és animátor pozíciókba!

2022. Június 27. 14:24, hétfő | Helyi

JOGSEGÉLY PSZICHIÁTRIAI JOGSÉRTÉSEK ESETÉN