Városlista
2023. június 9, péntek - Félix

Hírek

2014. Augusztus 28. 08:51, csütörtök | Helyi
Forrás: Lenger

Látványtár nyílik a Balassa múzeum legszebb darabjaiból

Látványtár nyílik a Balassa múzeum legszebb darabjaiból

Szeptember 6-án nyit meg Esztergomban a Balassa múzeum legszebb kiállítási darabjait bemutató interaktív látványtár, melyben egyebek közt régészeti leleteket, hajómaketteket és fegyverválogatást is láthatunk.

„A múlt nem halt meg, hanem hat reánk”... (Babits Mihály) Látványtár a Balassa Bálint Múzeum gyűjteményének legszebb darabjaiból című pályázatból valósult meg a múzeum projektje, melynek átadása szeptember 6-án 14.30 órakor várja az érdeklődőket Esztergomban a Mindszenty tér 5. szám alatti műemléképületünkben.

A Látványtárban régészeti, néprajzi, képző- és iparművészeti gyűjteményünk gazdag válogatását, valamint fegyvereket, történeti hajómaketteket és a Helischer-féle muzeális könyvgyűjteményt tekintheti meg interaktív és esztétikus környezetben a közönség.

A Látványtárat Cseri Miklós helyettes államtitkár nyitja meg, majd köszöntőt mond Csorba László főigazgató, Völner Pál országgyűlési képviselő és Kancz Csaba kormány megbízott is. Az eseményen közreműködik Lovász Irén és Mizsei Zoltán.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 13:58, kedd | Helyi

OLASZ ÁGNES FOTOGRÁFUS FALUSI ÉLETKÉPEI ESZTERGOMBAN

2023. június 3-án, 16:00 órakor nyitja meg Olasz Ágnes fotográfus kiállítását az Eurohíd Alapítvány, a Kapcsolatok Házában.

2023. Május 27. 21:39, szombat | Helyi

A TESCO-s pályázat tavaszi fordulóját a Montágh iskola nyerte

Köszönet a TESCO-nak ,köszönet a vásárlóknak!

2023. Május 22. 14:25, hétfő | Helyi

Keresik az Év Futó Fotóját!

Kezdő, haladó és hobbifutók jelentkezését is várják

2023. Május 22. 14:05, hétfő | Helyi

Rekordkísérlet a gyermeknapi horgászversenyen Esztergomban