Városlista
2022. július 3, vasárnap - Kornél

Hírek

2021. Február 08. 16:34, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Lebegő stégekkel, búvármúzeummal fejlesztik a Palát

Lebegő stégekkel, búvármúzeummal fejlesztik a Palát

Megkapta a kért plusz tízmilliós kiegészítést az irányító hatóságtól az esztergomi Palatinus-tó fejlesztési projektje, így összesen 163 millió Ft-os TOP támogatásból újulhat meg sokak kedvenc fürdőhelye

– adta hírül Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

A turisztikai fejlesztés több lépcsőben valósul meg, melynek első üteme kezdődhet el most. Láthatóan a családok felnőtt és a gyermek tagjaira is gondoltak a tervek megálmodói.

A pályázatból kialakítanak egy új fövenyes partszakaszt, valamint természetes anyagokból készülő egyedi játszóteret, kondiparkot mászófallal és tanösvényeket. Vízfelületi attrakcióként lebegőstégek, valamint bójákkal rögzített 100 méteres úszópálya létesül.

A tanösvényeknél természetes anyagokból kézzel készített, a környezetbe szervesen illeszkedő irányjelző és ismeretterjesztő tábla rendszert helyeznek ki. A legbátrabbak vízalatti búvármúzeumban is kipróbálhatják majd magukat. A strand bejáratánál ökoturisztikai fogadóépületet emelnek, mely egyben a strand bejárata is lesz, pénztár helyiséggel és ajándékbolttal.

„Nagy öröm, hogy a megyei önkormányzat koordinálásában zajló TOP programban a turisztikai, jóléti fejlesztések is sorra a megvalósulás útjára lépnek” – tájékoztatott Popovics György.

Az attrakciók közvetlen környezetének fejlesztése keretében valósul meg egy több ponton is elérhető LCD-kijelzős interaktív információs rendszer. A teljes beruházás energiatakarékos megoldásokat tartalmaz.

Korábbi cikkek:

A tervek és a közbeszerzés után kezdődik az M100-as út építése

Már jövőre elkezdődhet az oktatás a felújított Fürdő Szállóban

Elhagyott pénztárca várja tulajdonosát!

Felgyújtotta magát egy férfi Esztergomban

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 29. 16:27, szerda | Helyi

Munkatársakat keres a Grand Hotel Esztergom!

A Continental Group cégcsoporthoz tartozó, múlt nyáron nyitó Grand Hotel Esztergom bővülő csapatába kollégákat keresünk szállodai recepciós és animátor pozíciókba!

2022. Június 27. 14:24, hétfő | Helyi

JOGSEGÉLY PSZICHIÁTRIAI JOGSÉRTÉSEK ESETÉN