Városlista
2023. január 30, hétfő - Martina

Hírek

2021. Február 08. 16:34, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Lebegő stégekkel, búvármúzeummal fejlesztik a Palát

Lebegő stégekkel, búvármúzeummal fejlesztik a Palát

Megkapta a kért plusz tízmilliós kiegészítést az irányító hatóságtól az esztergomi Palatinus-tó fejlesztési projektje, így összesen 163 millió Ft-os TOP támogatásból újulhat meg sokak kedvenc fürdőhelye

– adta hírül Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

A turisztikai fejlesztés több lépcsőben valósul meg, melynek első üteme kezdődhet el most. Láthatóan a családok felnőtt és a gyermek tagjaira is gondoltak a tervek megálmodói.

A pályázatból kialakítanak egy új fövenyes partszakaszt, valamint természetes anyagokból készülő egyedi játszóteret, kondiparkot mászófallal és tanösvényeket. Vízfelületi attrakcióként lebegőstégek, valamint bójákkal rögzített 100 méteres úszópálya létesül.

A tanösvényeknél természetes anyagokból kézzel készített, a környezetbe szervesen illeszkedő irányjelző és ismeretterjesztő tábla rendszert helyeznek ki. A legbátrabbak vízalatti búvármúzeumban is kipróbálhatják majd magukat. A strand bejáratánál ökoturisztikai fogadóépületet emelnek, mely egyben a strand bejárata is lesz, pénztár helyiséggel és ajándékbolttal.

„Nagy öröm, hogy a megyei önkormányzat koordinálásában zajló TOP programban a turisztikai, jóléti fejlesztések is sorra a megvalósulás útjára lépnek” – tájékoztatott Popovics György.

Az attrakciók közvetlen környezetének fejlesztése keretében valósul meg egy több ponton is elérhető LCD-kijelzős interaktív információs rendszer. A teljes beruházás energiatakarékos megoldásokat tartalmaz.

Korábbi cikkek:

A tervek és a közbeszerzés után kezdődik az M100-as út építése

Már jövőre elkezdődhet az oktatás a felújított Fürdő Szállóban

Elhagyott pénztárca várja tulajdonosát!

Felgyújtotta magát egy férfi Esztergomban

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 24. 19:28, szombat | Helyi

Elégedetten zárja az évet a Kivirágzó Esztergomért Alapítvány

Köszönik Mindenkinek az eddigi bizalmat, támogatást és a sok lehetőséget. Jövő tavasszal újult erővel folytatják.

2022. December 16. 14:34, péntek | Helyi

SIKERES KIÁLLÍTÁSOK AZ EUROHÍD ALAPÍTVÁNY SZERVEZÉSÉBEN

Az Eurohíd Alapítvány 2021 végén szomorú szívvel hagyta el a kiállításoknak majd 10 esztendeig otthont adó Rondella Galériát.

2022. December 15. 14:26, csütörtök | Helyi

Esztergomi intézményt is támogat a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. mintegy 600 ezer forinttal támogatta az Esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumot, melyből okostáblát vásároltak a kémiaterembe. Az oktatást segítő eszközt december 14-én, szerdán adták át.

2022. December 08. 16:49, csütörtök | Helyi

MEGNYÍLT A X. MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány szokásos adventi kiállítását a Kapcsolatok Házában, X. Művészet Esztergomért címmel.