Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2021. Február 08. 16:34, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Lebegő stégekkel, búvármúzeummal fejlesztik a Palát

Lebegő stégekkel, búvármúzeummal fejlesztik a Palát

Megkapta a kért plusz tízmilliós kiegészítést az irányító hatóságtól az esztergomi Palatinus-tó fejlesztési projektje, így összesen 163 millió Ft-os TOP támogatásból újulhat meg sokak kedvenc fürdőhelye

– adta hírül Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

A turisztikai fejlesztés több lépcsőben valósul meg, melynek első üteme kezdődhet el most. Láthatóan a családok felnőtt és a gyermek tagjaira is gondoltak a tervek megálmodói.

A pályázatból kialakítanak egy új fövenyes partszakaszt, valamint természetes anyagokból készülő egyedi játszóteret, kondiparkot mászófallal és tanösvényeket. Vízfelületi attrakcióként lebegőstégek, valamint bójákkal rögzített 100 méteres úszópálya létesül.

A tanösvényeknél természetes anyagokból kézzel készített, a környezetbe szervesen illeszkedő irányjelző és ismeretterjesztő tábla rendszert helyeznek ki. A legbátrabbak vízalatti búvármúzeumban is kipróbálhatják majd magukat. A strand bejáratánál ökoturisztikai fogadóépületet emelnek, mely egyben a strand bejárata is lesz, pénztár helyiséggel és ajándékbolttal.

„Nagy öröm, hogy a megyei önkormányzat koordinálásában zajló TOP programban a turisztikai, jóléti fejlesztések is sorra a megvalósulás útjára lépnek” – tájékoztatott Popovics György.

Az attrakciók közvetlen környezetének fejlesztése keretében valósul meg egy több ponton is elérhető LCD-kijelzős interaktív információs rendszer. A teljes beruházás energiatakarékos megoldásokat tartalmaz.

Korábbi cikkek:

A tervek és a közbeszerzés után kezdődik az M100-as út építése

Már jövőre elkezdődhet az oktatás a felújított Fürdő Szállóban

Elhagyott pénztárca várja tulajdonosát!

Felgyújtotta magát egy férfi Esztergomban

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.