Városlista
2020. május 26, kedd - Fülöp

Hírek

2020. Április 04. 04:00, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Letartóztatták a betörőket szállító nőt

Letartóztatták a betörőket szállító nőt

Az Esztergomi Járási Ügyészség a lőfegyverrel visszaélés bűntette és lopás bűntette miatt indult ügyben indítványozta annak a nőnek a letartóztatását, aki kocsival szállította a társait a betörés helyszínére.

A nő február 4-én éjjel két férfitárság a Süttő területén lévő Szitli dűlőbe szállította, ahol társai betörtek egy présházába és onnan szerszámokat, háztartási eszközöket, valamint három lőfegyvert, egy légpuskát, egy darab nyílpuskát tulajdonítottak el összesen 843 ezer forint értékben. Rongálással 60 ezer forint kárt okoztak. A nő a társait az autóban várta, majd – miután azok az ellopott tárgyakat a csomagtartóba bepakolták – hazaszállította őket – részletezte az ügyet a megyei főügyészség közleményében.

Kitérve arra is, hogy ezt követően február 19-én 3 óra körül a nő ismét a süttői Szitli dűlőbe szállította a két férfit, akik megkíséreltek bejutni egy borospincébe, a hangosan megszólaló riasztó miatt azonban a helyszínről elmenekültek, ezért nem tulajdonítottak el semmit.

Az Esztergomi Járásbíróság az ügyészség indítványáról a gyanúsított meghallgatása alapján döntött. Az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a gyanúsított telekommunikációs eszközön keresztüli meghallgatását, ezért nem kellett a bíróság épületébe előállítani.

Az ügyészség indítványa eredményes volt, mert az Esztergomi Járásbíróság a gyanúsított letartóztatását 2020. május 3-ig elrendelte, mert fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, valamint újabb bűncselekményt követne el - tette hozzá az ügyszség.Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 26. 10:20, kedd | Helyi

Baleset történt a Bánomi úton

Autók ütköztek a Bánomi út és a Hild József utca kereszteződésében kedden reggel.

2020. Május 26. 09:26, kedd | Helyi

Robogót és fát lopott a 15 éves fiú

Lopás miatt egy 15 éves fiatal fiút hallgattak ki gyanúsítottként hétfőn az esztergomi nyomozók.

2020. Május 26. 07:39, kedd | Helyi

Esztergom, Tát, Bajót és Annavölgy is többlettámogatásból fejleszthet

Több mint 707 millió forint összegben kapott többlettámogatást megyénk 30 fejlesztése.

2020. Május 26. 06:55, kedd | Helyi

Ismét bajba jutott kirándulót kellett menteni

Kirándulás közben megsérült egy turista vasárnap Visegrádon. Mentésében kértek a katasztrófavédelem segített.