Városlista
2020. április 5, vasárnap - Vince

Hírek

2019. November 21. 04:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/illusztráció: pixabay

Más elmentett jelszavával és bankkártya-adataival próbált csalni

Más elmentett jelszavával és bankkártya-adataival próbált csalni

Kétrendbeli, jogosulatlan megszerzett elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádlott 2019. március 16-án Budapesten vásárolt meg egy használt laptopot annak tulajdonosától, aki a laptopról nem törölte a korábbi internetes vásárlásai során a saját és élettársa bankkártyájának adatait – közölte az ügyészség.

A vádlott a laptopon lévő adatok felhasználásával esztergomi lakóhelyén 2019. március 17-én regisztrált egy külföldi cég oldalán, amelynek díját a laptopon fellelt adatok felhasználásával egyenlítette ki úgy, hogy a sértett elmentett jelszavával jogosulatlanul belépett a fizetési felületre, majd a bankkártya adatok felhasználásával a fizetést teljesítette.

A vádlott ezt követően 2019. március 21-én belépett a sértett regisztrált fiókjába, és onnan 5217 forintért megrendelt egy okosórát, amelynek ellenértékét a sértett élettársa bankkártyájának adatait felhasználva fizetett ki.

A sértett visszaélést jelzett a két fizetési felületet kezelő szerv felé, így a tranzakciókat törölték, így végül nem keletkezett kára.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a bűncselekmények elkövetését beismerő, büntetlen vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetésre ítélje.Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 05. 05:01, vasárnap | Helyi

Ingyenes jogi segítségnyújtás a munka világában országszerte

2019.05.02-étől a korábbi sikeres megvalósítást követően ismét útjára indult a JOGpontok projektek, a teljesen ingyenes és anonim jogi segítségnyújtás (GINOP-5.3.3-18-as konstrukció).

2020. Április 05. 05:00, vasárnap | Helyi

Kémiatanárok elismeréséért írt ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány

Általános, közép- és szakközépiskolai, valamint szakgimnáziumi tanárok részére ír ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma.

2020. Április 04. 18:21, szombat | Helyi

Újabb tűz - Dorogra is siettek a tűzoltók

Sufni égett Dorog külterületén szombaton délután. A tűzoltók három vízsugárral eloltották a lángokat.

2020. Április 04. 16:16, szombat | Helyi

Újabb tűzesethez siettek a tűzoltók - FOTÓK

Istálló égett Tokodon. Az egységek három vízsugárral eloltották a lángokat.