Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Január 11. 09:27, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Még a gyermekjóléti szolgálat konferenciáján is zaklatta volt élettársát

Még a gyermekjóléti szolgálat konferenciáján is zaklatta volt élettársát

Zaklatás miatt az esztergomi bíróság végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki többször bántalmazással fenyegette meg volt élettársát, egyszer ezt a gyermekjóléti szolgálat esetkonferenciáján tette.

A vádirat szerint a férfi és a nő sértett élettársak voltak, kapcsolatukból 2017-ben fiúgyermek született, az élettársi kapcsolat 2018 decemberében megszakadt, és a bíróság a gyermeket az anyánál helyezte el – közölte az ügyészség.

A felek között a kapcsolattartás miatt folyamatosan vita volt, amelyet súlyosbított, hogy a sértett új társat talált, akit a gyermekkel együtt gyakran látogatott annak lakásán.

A vádlott féltékenységből 2020-ban messenger alkalmazáson keresztül több alkalommal, 2020. júliusban három alkalommal is bántalmazással fenyegette meg a dorogi sértettet. A láthatás szabályozása céljából 2020. augusztus 13-án esetkonferencia megtartására került sor a gyermekjóléti szolgálat közreműködésével. A férfi az esetkonferencián, félelemkeltés céljából megöléssel fenyegette meg volt élettársát és annak családját.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság előkészítő ülésen a férfit 8 hó börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott a kihirdetéskor 3 nap gondolkodási időt kért a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

A fenti ítélet kihirdetését megelőző napokban ugyanezzel a férfival szemben az Esztergomi Járási Ügyészség tartási kötelezettség elmulasztása miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járásbírósághoz.

A vádirat szerint a bíróság arra kötelezte a férfit, hogy az anyánál elhelyezett közös gyermekük tartására előre esedékesen, minden hónap 12. napjáig havi 30 ezer forint gyermektartásdíjat fizessen meg.

A férfi 2020. április – július között, majd 2020. szeptember és 2020. november és december hónapokra összesen 130 ezer forint elmaradt tartásdíjat önhibájából nem fizetett meg a jogosultnak.

A tartási kötelezettség elmulasztása vétsége miatt az ügyészség közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Kezdődik a kerékbilincselés Esztergomban

Kidöntötte a vasúti jelzőlámpát és a sorompót, majd felborult - FOTÓK

Sorra törik fel a garázsokat Aranyhegyen

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.