Városlista
2021. január 24, vasárnap - Timót

Hírek

2021. Január 11. 09:27, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Még a gyermekjóléti szolgálat konferenciáján is zaklatta volt élettársát

Még a gyermekjóléti szolgálat konferenciáján is zaklatta volt élettársát

Zaklatás miatt az esztergomi bíróság végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki többször bántalmazással fenyegette meg volt élettársát, egyszer ezt a gyermekjóléti szolgálat esetkonferenciáján tette.

A vádirat szerint a férfi és a nő sértett élettársak voltak, kapcsolatukból 2017-ben fiúgyermek született, az élettársi kapcsolat 2018 decemberében megszakadt, és a bíróság a gyermeket az anyánál helyezte el – közölte az ügyészség.

A felek között a kapcsolattartás miatt folyamatosan vita volt, amelyet súlyosbított, hogy a sértett új társat talált, akit a gyermekkel együtt gyakran látogatott annak lakásán.

A vádlott féltékenységből 2020-ban messenger alkalmazáson keresztül több alkalommal, 2020. júliusban három alkalommal is bántalmazással fenyegette meg a dorogi sértettet. A láthatás szabályozása céljából 2020. augusztus 13-án esetkonferencia megtartására került sor a gyermekjóléti szolgálat közreműködésével. A férfi az esetkonferencián, félelemkeltés céljából megöléssel fenyegette meg volt élettársát és annak családját.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság előkészítő ülésen a férfit 8 hó börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott a kihirdetéskor 3 nap gondolkodási időt kért a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

A fenti ítélet kihirdetését megelőző napokban ugyanezzel a férfival szemben az Esztergomi Járási Ügyészség tartási kötelezettség elmulasztása miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járásbírósághoz.

A vádirat szerint a bíróság arra kötelezte a férfit, hogy az anyánál elhelyezett közös gyermekük tartására előre esedékesen, minden hónap 12. napjáig havi 30 ezer forint gyermektartásdíjat fizessen meg.

A férfi 2020. április – július között, majd 2020. szeptember és 2020. november és december hónapokra összesen 130 ezer forint elmaradt tartásdíjat önhibájából nem fizetett meg a jogosultnak.

A tartási kötelezettség elmulasztása vétsége miatt az ügyészség közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Kezdődik a kerékbilincselés Esztergomban

Kidöntötte a vasúti jelzőlámpát és a sorompót, majd felborult - FOTÓK

Sorra törik fel a garázsokat AranyhegyenEzek érdekelhetnek még

2021. Január 24. 17:34, vasárnap | Helyi

Hova érdemes kiköltözni Budapestről északi irányba?

A budapesti ingatlanárak 2019 végén elérték a csúcsot. Azóta szép lassan csökkennek az árak, de még mindig nagyon drágák a lakások és a házak is.

2021. Január 24. 10:13, vasárnap | Helyi

10 óra alatt 31 gyorshajtó

A rendőrök elsősorban a gyorshajtókkal szemben intézkedtek a tarjáni régióban a minap.

2021. Január 24. 05:00, vasárnap | Helyi

Autóval a Pala jegén - LÉGI VIDEÓ

4 éve ilyen telünk volt! 2017. január utolsó hetében olyan hideg volt és annyira befagyott a Pala, hogy még autóval is rá lehetett merészkedni.

2021. Január 23. 05:00, szombat | Helyi

A világhírű modellnek szól az esztergomi dal - VIDEÓVAL

3 éve írtuk! Palvin Barbarához írt dalt két esztergomi fiatal. Videó is készült a számhoz.