Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2017. Február 01. 11:45, szerda | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Megalakult az Esztergom Város Idősek Tanácsa

Megalakult az Esztergom Város Idősek Tanácsa

Megtartotta alakuló ülését Esztergom Város Idősek Tanácsa január 31-én a városházán. A tanács célja egyebek között, hogy az idősek érdekei helyi szinten is minél jobban érvényesüljenek.

Az Esztergom Város Idősek Tanácsa alakuló ülésén részt vett Major Imréné, a Szentgyörgymezői Kertbarátkör, Vödrös Dánielné, az Esztergomi Református Egyházközség, Galambosi Lajosné, az ENÉKE, Zoltai Lajos, az Esztergomi Evangélikus Egyházközség, Nagy Tibor, az Esztergom-Kertvárosi Idősek Klubja, Erős Miklós, az ENÉKE és Osvai László, ENÉKE delegálásában. Két tag, Gaál Endre atya, nagyprépost, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól Czifráné Hidasi Ágnes betegség, egy tag, Tordainé Vida Katalin pedig egyéb irányú elfoglaltság miatt nem tudott jelen lenni.

Romanek Etelka polgármester az ülésen kérte a tagokat, hogy javaslataikkal támogassák az önkormányzat munkáját, ne csak idősügyi témákban, hanem a város egészét érintő ügyekben is.

A baráti hangulatú megbeszélésen abban állapodtak meg a jelenlévők, hogy minimum negyedévente összeül az Esztergom Város Idősek Tanácsa, illetve a tagok figyelemmel kísérik a képviselő-testületi és önkormányzati munkát.
Az alakuló találkozót megelőzte az a képviselő-testületi ülés, melyen döntött a városvezetés a tanács létrehozásáról.

Az Esztergom Város Idősek Tanácsa egy kormányhatározat alapján jött létre. Az elképzelés lényege, hogy az esztergomi sajátosságokat is figyelembe véve az idősek érdekei helyi szinten is minél jobban érvényesüljenek. A tanács újjáalakulásával az Esztergomban működő idősekkel foglalkozó szervezetek munkája összehangoltabbá válik, a helyi döntéseknél a véleményük nagyobb súlyt kap, és ezáltal a helyi ellátó rendszer nyújtotta szolgáltatások minél inkább a valós szükségletekhez igazodnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 11. 00:44, vasárnap | Helyi

Kiscsévpuszta

Esküvő 2024-ben? Még vannak szabad időpontjaink! Találjátok meg álmaitok esküvői helyszínét Kiscsévpusztán!

2024. Február 11. 00:35, vasárnap | Helyi

Legördült a gyártósorról a 4 milliomodik esztergomi Suzuki

4 millió Suzuki 32 év alatt. - adta hírül a gyár.

2024. Február 05. 08:06, hétfő | Helyi

Motorosok ütköztek

Héreg felől Bajna irányában.