Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Április 30. 19:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Megnyílt az Öbölbeach búvárbázis a Palán – kezdődik a strandszezon is - FOTÓGALÉRIA

Megnyílt az Öbölbeach búvárbázis a Palán – kezdődik a strandszezon is - FOTÓGALÉRIA

Megnyílt a Palatinus-tó öböl részén, az Öböl Music Beachen vasárnap délelőtt az Öbölbeach Búvár Center. Az új bázis megnyitójával együtt elkezdődött a strandszezon is.

Az új bázist és a centrum szezonját Romanek Etelka polgármester nyitotta meg, majd az Öbölbeach Búvár Center és az InfoEsztergom.hu közös játékának nyereményét – egy merülésre szóló ajándékutalványt és egy idénre szóló belépőt az Öböl Music Beachre – Adolf Adrienn szerencsés nyertes vehette át.

Az öbölben nyolc méter mélységben alakították ki a bázist a búvárok különböző tárgyakkal – egyebek közt telefonfülkével, kerékpártárolókkal és stégek. A telepített érdekességek mellett természetesen a Palatinus-tó élővilága is testközelből megtekinthető víz alatt. A tervek szerint a jövőben még tovább fejlesztik a búvárok búvár centrumot és környékét.

A megnyitón Romanek Etelka polgármester elmondta: az ilyen közösségek azok, amelyek segítségével egy élhetőbb, jobb Esztergom és Magyarország épülhet.

Fotók: Szamosvári Zsolt

Még több fotó a galériában!

Videó: RTVE

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 08:04, kedd | Helyi

Esztergomi lány képviseli megyénket az országos Tündérszépek versenyen

Az esztergomi Gyurik Renáta képviseli Komárom-Esztergom megyét a Tündérszépek 2021 szépségverseny országos fordulójában.

2021. Április 19. 16:01, hétfő | Helyi

Fokozott ellenőrzésre és bírságolásra számíthatnak a Pilisszentléleken szabálytalanul parkolók

A rendőrség felhívja a Pilisszentlélekre, a Mi kis falunkba látogatók figyelmét, hogy a jövőben folyamatos és fokozott ellenőrzést tartanak és a szabálytalanul behajtó, vagy parkoló autósokat meg is büntetik.

2021. Április 19. 10:57, hétfő | Helyi

Esztergomban két épületet újíthatnak fel munkásszállás céljára

Nyolc munkásszálló épül meg és négy, korábban másra használt épületet újíthatnak fel a „Munkásszállások kialakítása” program ötödik kiírásának keretében – jelentette be Bodó Sándor az ITM államtitkára.

2021. Április 18. 19:50, vasárnap | Helyi

Holnap, április 19-én reggel újra megnyitják a letkési határátkelőt

Holnap hajnali öt órakor megnyitják a Letkés–Ipolyszalka határátkelőt, mely a szlovák-magyar határon az egyetlen zárva tartott átkelő volt. Még március 2-án zárta le a szlovák fél a járvány elleni védekezésre hivatkozva.