Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2014. Július 05. 09:53, szombat | Helyi
Forrás: lvp

Megújul a TK és Térinformatikai Laboratóriummal bővül

Megújul a TK és Térinformatikai Laboratóriummal bővül

Korszerűsítik a köznyelvben továbbra is tanítóképzőként emlegetett esztergomi intézmény épületét és kollégiumát is, sőt a fejlesztés mellett egy 3D Térinformatikai Laboratóriummal is bővül.

Több mint 66 millió forintból újul meg az Új Széchenyi Terv keretében a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karához tartozó esztergomi intézmény épülete. A beruházás során a fűtési rendszert korszerűsítik, a melegvíz-ellátást napkollektoros rendszerrel bővítik és modernizálják a kollégiumot is.

Célunk, hogy az óvó- és tanítóképzés korszerű oktatástechnikai feltételekkel, megfelelő keretek között folyjon a magyar katolikus egyház főépülete tövében, az immár több mint 170 éves hagyományokhoz méltón. Szeretnénk javítani a kollégiumi szolgáltatások színvonalán, a hallgatók kényelmi szempontjainak figyelembevételével” – nyilatkozta a szeretgom.hu-nak Botos Máté.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának dékánja hozzátette, emellett egy pszichológiai és régészeti célokat egyaránt szolgáló 3D Térinformatikai Laboratóriumot is létrehoznak, amivel a kar esztergomi bázisa egy olyan jelentős tudásközponttá fejlődhet, amely a nemzetközi tudományos élet számára is fontossá teheti az intézményt és Esztergomot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.