Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2019. December 03. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: infoesztergom.hu

Megyei festő művére is lehet licitálni Jónak lenni jó! kampányon

Megyei festő művére is lehet licitálni Jónak lenni jó! kampányon

A megyei önkormányzat idén is csatlakozott az MTVA Jónak lenni jó! jótékonysági kampányához, amely ezúttal a koraszülöttek mentését támogatja. Az ügy érdekében Győrfy Klára Téli emlék című festményét ajánlották licitre.

Az MTVA jótékonysági kampánya minden évben tömegeket mozgat meg az adományozás jegyében. Idén a koraszülöttek mentésének támogatására zajlik a gyűjtés, amelyhez a megyei önkormányzat is csatlakozott. Idén a tatabányai festőművész, Győrfy Klára Téli emlék című bányász témát feldolgozó festményét ajánlották licitre. „Reméljük, a tavalyi évhez hasonlóan idén is sokan csatlakoznak kezdeményezésünkhöz, és megyénk ezúttal is egy nagyobb összegű felajánlással tud hozzájárulni ehhez a nemes kezdeményezéshez!” - mondta el Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

A licit 60 ezer forintról indult, licitálni név és összeg megadásával a megyei önkormányzat Facebook-oldalán üzenetben, Csapucha Árpádnál a 20/287-9621-es telefonszámon és a fojegyzo@kemoh.hu e-mail címen lehet. A licit december 11-én délben zárul, ezt követően a legmagasabb felajánlott összeget eljuttatják az érintettekhez.

A képről és a szerzőről:
A kép farostlemezre festett vegyes technikával készült, 64x 80 cm méretű. Készítője, Győrfy Klára Budapesten született, a budapesti Képzőművészeti Főiskolán tanult. A diploma megszerzése után festőművész férjével Tatabányára költöztek, általános iskolai rajztanárként és szakfelügyelőként dolgozott, képzőművészeti szakköröket vezetett. Hosszú évekig részt vett a Bányász Képzőművész Kör munkájában. Megbecsült és tevékeny élete során nemzedékeket tanított a rajz és a művészet szeretetére. Tatabánya díszpolgárává választották. Eközben a regionális és országos tárlatok rendszeres résztvevője volt. Konstruktív megfogalmazású festményeit sajátos tájlátás, kemény, tiszta ritmus jellemzi. Alkotásai megtalálhatóak a Magyar Nemzeti Galériában, a Tatabányai Múzeumban, a tatai Kuny Domokos Múzeumban és a soproni Bányászati Múzeumban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni