Városlista
2020. január 27, hétfő - Angelika

Hírek

2019. December 03. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: infoesztergom.hu

Megyei festő művére is lehet licitálni Jónak lenni jó! kampányon

Megyei festő művére is lehet licitálni Jónak lenni jó! kampányon

A megyei önkormányzat idén is csatlakozott az MTVA Jónak lenni jó! jótékonysági kampányához, amely ezúttal a koraszülöttek mentését támogatja. Az ügy érdekében Győrfy Klára Téli emlék című festményét ajánlották licitre.

Az MTVA jótékonysági kampánya minden évben tömegeket mozgat meg az adományozás jegyében. Idén a koraszülöttek mentésének támogatására zajlik a gyűjtés, amelyhez a megyei önkormányzat is csatlakozott. Idén a tatabányai festőművész, Győrfy Klára Téli emlék című bányász témát feldolgozó festményét ajánlották licitre. „Reméljük, a tavalyi évhez hasonlóan idén is sokan csatlakoznak kezdeményezésünkhöz, és megyénk ezúttal is egy nagyobb összegű felajánlással tud hozzájárulni ehhez a nemes kezdeményezéshez!” - mondta el Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

A licit 60 ezer forintról indult, licitálni név és összeg megadásával a megyei önkormányzat Facebook-oldalán üzenetben, Csapucha Árpádnál a 20/287-9621-es telefonszámon és a fojegyzo@kemoh.hu e-mail címen lehet. A licit december 11-én délben zárul, ezt követően a legmagasabb felajánlott összeget eljuttatják az érintettekhez.

A képről és a szerzőről:
A kép farostlemezre festett vegyes technikával készült, 64x 80 cm méretű. Készítője, Győrfy Klára Budapesten született, a budapesti Képzőművészeti Főiskolán tanult. A diploma megszerzése után festőművész férjével Tatabányára költöztek, általános iskolai rajztanárként és szakfelügyelőként dolgozott, képzőművészeti szakköröket vezetett. Hosszú évekig részt vett a Bányász Képzőművész Kör munkájában. Megbecsült és tevékeny élete során nemzedékeket tanított a rajz és a művészet szeretetére. Tatabánya díszpolgárává választották. Eközben a regionális és országos tárlatok rendszeres résztvevője volt. Konstruktív megfogalmazású festményeit sajátos tájlátás, kemény, tiszta ritmus jellemzi. Alkotásai megtalálhatóak a Magyar Nemzeti Galériában, a Tatabányai Múzeumban, a tatai Kuny Domokos Múzeumban és a soproni Bányászati Múzeumban.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 27. 11:01, hétfő | Belföld

Két év múlva jöhet először gáz a Török Áramlaton keresztül Magyarországra

Először 2021 végén, 2022 elején jöhet gáz a Török Áramlat nevű gázvezetéken keresztül Magyarországra

2020. Január 27. 08:44, hétfő | Belföld

Több mint száz határsértővel szemben intézkedtek a hétvégén

124 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2020. Január 27. 05:03, hétfő | Belföld

Melegszik az idő a héten

Melegszik az idő a héten, a hétvégén helyenként 10 foknál is melegebb lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

2020. Január 27. 05:00, hétfő | Belföld

Sikerült a Szőke Tisza gőzös kiemelése Szegeden

Sikerült a Szőke Tisza gőzös kiemelése Szegeden, a hajó csütörtök reggeltől vasárnap délutánig partra vontatása során Magyarországon még korábban nem használt technikai megoldásokat alkalmaztak.